Gevaarlijk zinkgat in Munkzwalm

Zuidlaan gedeeltelijk toegankelijk op 1 rijvak

Langs de Zuidlaan is er grote ongerustheid over een zinkgat dat is ontstaan op de hoek van de Zuidlaan en de Veldstraat .

Jaren  terug was een groot waterlek in de onmiddellijke buurt maar de grote vraag is nu hoe dit gat is ontstaan. De Zuidlaan is momenteel voorzien van verkeerslichten om beurtelings het verkeer door te laten.

Er zijn al experts ter plaatse geweest en de woning is ‘ voorlopig’ onbewoonbaar verklaard. De bewoner heeft een ander onderkomen momenteel.

We vroegen aan  burgemeester Bruno Tuybens hoe de vork aan de steel zit en wat er eigenlijk aan de hand is.

Burgemeester Bruno Tuybens: ” De firma Fluvius was ter plaatse een nieuwe greppel aan het graven en stelde vast dat er een zinkgat was ontstaan onder het voetpad. Het stabiliteitsbureau heeft haar onderzoek voleind, en raadde aan om een veiligheidsperimeter in te stellen en de ook bewoners te behoeden voor eventuele problemen met de stabiliteit van de omgeving. De bewoners zijn tijdelijk elders woonachtig.

Eens de situatie ter plaatse via schoringswerken volledig veilig is gemaakt, zal de oorzaak van het zinkgat moeten worden vastgesteld en kunnen de werken aangevat worden om de woning en het voetpad terug vrij te kunnen geven. We vermoeden dat dit gefinaliseerd zal kunnen worden tegen het midden van de maand mei.”

Vooral het zwaar vervoer dat rakelings passeert zorgt voor enige ongerustheid bij buurtbewoners!