Kinderen ravotten zich te pletter op Buitenspeeldag

Geraardsbergen. De eerste woensdag na de paasvakantie organiseerde het lokaal bestuur van Geraardsbergen opnieuw een Buitenspeeldag. Kinderen konden de hele namiddag hun hartje ophalen in de binnenstad, die voor de gelegenheid werd omgetoverd tot een buitenspeldorp.

De Geraardsbergse Sportdienst, de Jeugddienst, Huis van het Kind en hun partners organiseerden op 19 april van 13 tot 17 uur voor de Giesbaargse jeugd van 3 tot 12 jaar een leuk aanbod vol sport en spel. Ook de zon was van de partij. Kinderen konden terecht op verschillende locaties. De Markt werd omgetoverd tot één groot speeldorp met een kleuterparcours, springkastelen, sportmaterialen… Er was ook een rijk aanbod aan activiteiten.

Dit jaar kon er ook voor de Kunstacademie ook buiten worden gespeeld. Een stukje van de Grotestraat (tussen de Wegvoerings- en Kattestraat) werd verkeersvrij gemaakt.  Er waren ook circuslessen en skate-initiaties. De straten werden met mooie krijttekeningen opgevrolijkt. Bovendien kon er volop gespeeld worden op de speelpleintjes in de deelgemeenten Goeferdinge, Ophasselt en Moerbeke. Animatoren van Speelplein Guustje zorgden daar voor entertainment.

‘Deze buitenspeeldag past volledig binnen de doelen van ‘Kindvriendelijke stad’. Bovendien ligt het geheel ook in lijn met de visie van ons lokaal bestuur om publieke ruimte bewust te zien en in te zetten als middel voor de optimale fysieke, mentale en vooral ook sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren in Geraardsbergen’, aldus Schepen Fernand Van Trimpont.

Julien Borremans