Ook geen treinverkeer Zottegem – Geraardsbergen

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) hebben we reeds meegedeeld dat er komend weekend van zaterdag 22 en zondag 23 april geen treinverkeer tussen Zottegem en Oudenaarde zal zijn omdat er door Infrabel – zoals ook in de voorbije twee weken doorlopend zowel op weekdagen als tijdens de weekends het geval was – op die spoorlijn verder werken moeten uitgevoerd worden voor de vernieuwing van de infrastructuur (spoorwissels en bovenleidingen). Om dezelfde reden zullen er dan ook opnieuw geen treinen rijden tussen Zottegem en Geraardsbergen. In beide richtingen zullen de treinen vervangen worden door een NMBS-bus.

Vanuit Zottegem naar Geraardsbergen vertrekken er vervangbussen aan de speciale tijdelijke halte naast het station (voorkant, Stationsplein 2) om 7u49, 8u49 en zo verder om het uur tot 22u49. De voorziene duurtijd van de busrit bij normaal verkeer (met ook een tussenstop nabij het station in Lierde) bedraagt 30 minuten, dus aankomst in Geraardsbergen om 8u19, 9u19 enz. Enkel op zaterdagavond rijdt er nog een extra laatste bus met vertrek in Zottegem om 23u49 (aankomst in Geraardsbergen om 0u19).

Vanuit Geraardsbergen naar Zottegem vertrekken de vervangbussen om 5u45, 6u45 en zo verder om het uur tot 20u45. De aankomst aan het station in Zottegem is voorzien om 6u15, 7u15 enz. Ook vanuit Geraardsbergen vertrekt er – alleen op zaterdagavond – nog een extra laatste bus om 21u45, met aankomst in Zottegem om 22u15. Met de vervangbus kan eventueel alleen een vouwfiets meegenomen worden.