Samen groeien en bloeien bij OKRA Brakel

Zorgweek zorgt voor warme verbondenheid

Ieder jaar organiseert Okra de week van de zorg. Het thema dit jaar is Samen groeien en bloeien

Eric Van Steenberge-Teamleider Okra trefpunt Nederbrakel: “Jaarlijks staat de OKRA-Zorgweek symbool voor de warme verbondenheid in OKRA. Onder het motto ‘Samen groeien en bloeien’ willen we tijdens de OKRA-Zorgweek die verbondenheid letterlijk uitzaaien in de buurt.

Tijdens de week willen we extra omzien naar elkaar. Heel speciaal willen we er zijn voor de leden en anderen die niet meer op de activiteiten geraken om welke reden dan ook (gezondheid, zorgen voor een ander, verlieservaring …). Door hen regelmatig een bezoekje te brengen met een fleurige attentie zeggen we dat we er zijn voor elkaar.

Maar daarnaast willen we de zorgvrijwilligers en -medewerkers in woonzorgcentra extra in de bloemetjes zetten. En dit jaar doen wij dit voor het WZC Sint-Franciscus hier in Opbrakel. De zorgvrijwilligers en al de medewerkers hier in het WZC werkzaam, staan steeds klaar en zij zorgen dagelijks, week in week uit 24 op 24 voor de bewoners in de woonzorgcentra en hun mantelzorgers. Vanuit Okra Brakel willen wij hen bedanken voor alle goede zorgen. Vandaar dat wij hier vandaag met een delegatie van onze fietsers okra sport Brakel-Lierde aanwezig zijn om onze dank te uiten en dit doen we met bloemenzaad. !

In onze ouderenvereniging Okra zijn meer dan 20 000 bloemenzaadzakjes verdeeld onder al de trefpunten. Deze worden allen deze week verdeeld. .

Fantastisch toch, OKRA fleurt hier letterlijk de buurt op met meer dan 20 000 warme bezoeken. Wij vanuit Okra Brakel doen dit hier in het WZC!

Verdeel de bloemenzaadzakjes verder onder alle bewoners, verzorgers, mantelzorgers, vrijwilligers, medisch personeel hier aanwezig en werkzaam in dit WZC  Jullie dienst animatie kan misschien intern een activiteit organiseren waarbij het bloemenzaad gezaaid wordt. Anderen kunnen dit gerust thuis doen en geniet later zeker van de mooie bloemen die er uit groeien en denk aan onze verbondenheid. Van harte dank voor alles wat jullie doen!”