Voortaan nog slechts drie weekendmissen in Zottegem

Nadat in de laatste jaren al een paar herschikkingen van de weekendmissen in de verschillende Zottegemse parochies werden doorgevoerd, geldt nu andermaal een nieuwe regeling en kan er voortaan op nog slechts drie plaatsen en (nieuwe) tijdstippen een weekendmis bijgewoond worden.

In alle Zottegemse parochiekerken tezamen vonden er tot een zestal jaar geleden nog in totaal dertien vaste weekendmissen plaats. Begin januari 2017 werd dit aantal bijna gehalveerd en bleven er daarvan nog zeven behouden. Sindsdien was er geen zaterdagavondmis meer in de dekenale centrumkerk en werd er ook geen weekendmis meer opgedragen in de parochiekerken van Elene, Godveerdegem, Leeuwergem, Oombergen, Sint-Goriks-Oudenhove en Strijpen.

Naar aanleiding van de benoeming van voormalig pastoor-deken Hans Vandenholen tot nieuwe deken van Aalst en in afwachting van de aanstelling (op 29 januari ll.) van E.H. Emmanuel Vidts tot zijn opvolger in Zottegem, gebeurde er begin november vorig jaar weer enige herschikking. Daarbij viel de zaterdagavondmis in Velzeke weg en ook was er vanaf toen op zondagvoormiddag niet meer zowel in Erwetegem als in Sint-Maria-Oudenhove een misviering maar afwisselend om de twee weken in een van beide parochies.

Zodoende vonden er dus tot voor kort in gans Zottegem op weekenddagen nog in totaal vijf eucharistievieringen plaats maar voortaan zijn dit er slechts drie meer, ook elk met een nieuw aanvangsuur: op zaterdag om 18 uur in Velzeke (in plaats van vroeger om 18u30), op zondag om 9 uur in Erwetegem (in plaats van om 9u45) alsook om 10u30 in de dekenale kerk in Zottegem-centrum (in plaats van om 11 uur). Dit betekent dus dat er op zondag om 8u30 geen vroegmis meer is in de centrumkerk en dat er ook geen weekendmis meer opgedragen wordt in de kerken van Bevegem en Sint-Maria-Oudenhove. De wekelijkse mis om 9 uur in de dekenale kerk ter gelegenheid van de dinsdagmarkt in het stadscentrum blijft wel behouden. De H. Hartkerk Bevegem zal nog gebruikt worden voor huwelijken, uitvaarten en grotere (interparochiale) erediensten.