NEOS Oosterzele viert 30 ste verjaardag

In stijl en klasse

Feest. NEOS Oosterzele heeft recht tot feesten. NEOS Oosterzele bestaat 30 jaar en heeft de viering van de ‘parelen’ verjaardag heel feestelijk gemaakt. In stijl en klasse. Veel leden en genodigden kwamen afgezakt naar Salons Caipirinha in Merelbeke. Met een heel verzorgde receptie, speeches van voorzitter Henri Serlippens, schepen Pieterjan Keymeulen, nationaal voorzitter Chris De Saveur, culinair feestmaal, veel gezelligheid en sfeer werd ‘30 jaar NEOS Oosterzele’ extra in de verf werd gezet.

schepen Pieterjan Keymeulen, ondervoorzitter Marc Walraed ,nationaal voorzitter Chris De Saveur

Met een geschiedenis van 30 jaar kan je al een behoorlijk stuk geschiedenis schrijven. Voorzitter Henri Serlippens: ‘ We zijn hier met 141 leden aanwezig en we mogen op deze lustrumviering ook ere – nationaal voorzitter Chris De Saveur, Jan Pontzeele (ondervoorzitter RvB Neos Oost – Vlaanderen) en hun partners, Marieke Hennin (stafmedewerkster), schepen voor senioren Pieterjan Keymeulen en Paul Cottenie (voorzitter seniorenraad Oosterzele) verwelkomen.  Op 23 maart 1993 werd CRM (nu NEOS) Oosterzele boven de doopvont gehouden. Juliette De Meyer, echtgenote van Gaston Van De Vijver, werd de eerste voorzitster. Op 2 oktober 2005 had de naamsverandering plaats: CRM (Club voor Rustende Middengroepen) wordt NEOS (Netwerk van Ondernemende Senioren). In het oud Grieks betekent het woord NEOS : nieuw, jong, jeugdig. Op 21 juni 2007 gaf voorzitster Juliette De Meyer de fakkel door aan Guido Vervust, die voorzitter bleef tot 2015, ik trad nadien in de voetsporen van Guido. NEOS vzw heeft de coronajaren heel goed doorstaan en telde op 30 maart 2023 34.585 leden. NEOS Oosterzele telt bijna 240 leden’, speechte voorzitter Henri Serlippens. Hij zocht een aantal factoren die beslissend zijn voor een goed draaiende seniorenvereniging en dat gaf volgend resultaat: een goede locatie (De Rots, GC De Kluize, feestzalen), professionele ondersteuning van stafmedewerkers NEOS, een goed samenwerkende en stabiele bestuursploeg (er klonken dankwoorden aan ex- en huidige bestuursleden), aantrekkelijk programma aanbieden vol afwisseling en enthousiaste leden als kapitaal van onze vereniging. Voorzitter Serlippens sprak tenslotte dankwoorden uit voor het trouw lidmaatschap. ‘Ik ben er van overtuigd dat deze vijf factoren van het allergrootste belang zijn voor het succes van NEOS Oosterzele. Hij besloot zijn gevatte feestrede met deze mooie woorden, die hij vanwege een van zijn leden kreeg toegestuurd.

 

‘NEOS 30 jaar

Met NEOS oud worden is vasthouden aan het leven en niet opgeven.
Het is samenkomen in schoonheid.
Zich amuseren en medemensen waarderen.
Het zet de zorgen aan de kant, en…
Geeft het leven de bovenhand!
Het laat ons jong blijven in gedachten
En nog iets van het leven verwachten.
Met een spreekbeurt hier, een uitstap daar.
Het is bewegen en beleven,
En blijven dromen dat er nog veel mooie jaren komen.
Dat is wat we NEOS Oosterzele toewensen’.

Cultuur, ontspanning, gezondheid en gezelligheid vormen van meet af aan de basis. De vereniging groeit en bloeit. Gestaag sluiten nieuwe leden aan.  Onder het voorzitterschap van Henri Serlippens werd een nieuw hoofdstuk geschreven. Hij vindt het zijn taak en plicht om zo’n waardevolle vereniging in stand te houden. Het piekfijn uitgedoste NEOS – gezelschap genoot van de gezellige sfeer op de jubileumviering. De NEOS – leden en genodigden zullen zich de ronduit schitterende viering van 30 jaar NEOS Oosterzele nog lang heugen.  NEOS Oosterzele is een vereniging van en voor actieve senioren. Wie zijn vrije tijd graag op een leuke en zinvolle manier wil doorbrengen, is bij NEOS aan het goede adres. De pluralistische vereniging staat open voor elkeen die zich aangetrokken voelt door een gevarieerd programma met vormende en ontspannende activiteiten. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).