Naar aanleiding van het ontslag van directeur SHM Denderstreek schrijft het team SHM De Denderstreek een brief

"Dienstverlening en werking SHM Denderstreek komen niet in het gedrang"

Nadat maandag aan het licht kwam dat de directeur van de Sociale Huisvestingsmaatschappij (SHM) Denderstreek uit Aalst ontslagen is, schreef het team van SHM Denderstreek een brief. Het ontslag van directeur Eddy De Vlieger volgde op een spoedvergadering van de raad van bestuur, na een doorlichting. Die bracht onregelmatigheden aan het licht.

Brief van het team SHM Denderstreek

“Graag willen we jullie persoonlijk informeren over de recente ontwikkelingen binnen onze maatschappij naar aanleiding van het stopzetten van de samenwerking met onze Algemeen Directeur.

De vaststellingen die gebeurden door Toezicht Wonen in Vlaanderen en het verder onderzoek ervan door het interne auditcomité van SHM Denderstreek, hebben geleid tot de beslissing van de Raad van Bestuur en tot het ontslag van Algemeen Directeur Eddy De Vlieger. Het spijt ons dat dit onrust veroorzaakt bij onze huurders, kopers en andere stakeholders.

Daarom willen we vandaag naar buiten treden als organisatie. We kunnen niet toestaan dat individuele handelingen afstralen op de goede werking van ons bedrijf en het voltallige team van 25 medewerkers bij SHM Denderstreek. Gisteren werden eerst onze medewerkers geïnformeerd over de situatie in aanwezigheid van de leden van onze Raad van Bestuur. De ernst van de feiten kan niet worden ontkend en velen van hen zijn erg onder de indruk. Het team weet dat ze kunnen rekenen op een Raad van Bestuur die daadkrachtig optreedt en zijn verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat.

Het mag duidelijk zijn dat de dagelijkse inzet van onze medewerkers en de werking van onze diensten op geen enkele manier verband houden met dit individuele dossier. En dat willen we duidelijk benadrukken. De Raad van Bestuur geniet dan ook het volle vertrouwen. Samen met hen zullen wij als team de werking van onze huisvestingsmaatschappij garanderen.

Met 2.300 huurders en een even groot patrimonium willen we ook onze huurders geruststellen. Zij hoeven zich geen zorgen te maken: wat is gebeurd, zal geen enkele invloed hebben op onze dienstverlening. Als team zullen we ons, ook in deze moeilijke omstandigheden, blijven inzetten om onze verantwoordelijkheden naar onze huurders en belanghebbenden te blijven nakomen.

We begrijpen dat er vragen en zorgen kunnen zijn naar aanleiding van deze gebeurtenissen. Stel ze gerust. We zullen ook blijven informeren over het verder verloop, op de details van het dossier kunnen we echter niet ingaan. We focussen ons nu op het verderzetten van onze dienstverlening en op de vorming van de woonmaatschappij. Onze 25 medewerkers blijven als een team achter de missie van onze maatschappij staan: kwaliteitsvol en betaalbaar wonen voor iedereen.

Met vriendelijke groeten,

Het voltallige team van SHM Denderstreek”