DJ ICON live on a jetski

Nieuwe stunt in de maak: spelen vanuit een sportvliegtuig

Brahim De Taeye of beter bekend als DJ ICON (Sint-Lievens-Houtem) is geslaagd in zijn vijfde stunt. Deze keer speelde hij liedjes van op een jetski. Zoals u reeds weet was DJ ICON zeker niet aan zijn proefstuk toe en is hij bekend van zijn vorige recordpogingen en zotte ideeën. Zo draaide Brahim vanuit de grootste luchtballon van Europa (Madou), met een publiek van bijna 30 man in de mand, was hij te zien vanuit de reuzenrat Brussel, draaide hij vanuit een 45 m hoge toren (Brakel)  en zijn laatste stunt vorig jaar draaide hij 40 minuten lang vanuit een parameter hoog in de lucht terwijl hij last heeft van hoogtevrees. Deze keer waagde hij de kans op te spelen via een jetski, hij slaagde met glans in zijn vijfde stunt.

Weer spelbreker.

“Het weer werd de grote spelbreker voor de start van mijn stunt” begint DJ Icon zijn verhaal. “Alles viel letterlijk en figuurlijk in het water, maar ik vond dat ik niet mocht opgeven, onweer of niet, ik wou er voor gaan door weer en wind. Het deed gewoon van alles tijdens de stunt. Bliksem en donder sloegen langs onze oren maar dankzij het team zijn we er toch in geslaagd om het wereldrecord te vatten. Mijn stunt is beter verlopen dan verwacht, technisch gezien dan toch. Dat ik genoten heb van mijn stunt, dat kan je wel denken, al was ik toch wat aan het stressen wat vrij ok en normaal was natuurlijk. De stunt en wereldrecord stonden dan ook op het spel. Ik haalde veel voldoening uit mijn team. De samenwerking zat optimaal en iedereen werkte perfect mee waarvoor mijn grote dank. Ik dank speciaal de gebroeders Claerhout maar specifiek Tom Claerhout die mij hiervoor had gevraagd en gemotiveerde om er 100% voor te gaan. Langs deze weg wil ik uitdrukkelijk Haiko Verlinden en Fiever Events danken om mij in contact te brengen met de Europese Kampioenen Claerhout, het meer, de zomerbar en de jetski’s te regelen. Ik wel er sowieso nog meer uithalen en ik ga nu ook beginnen producen (het creëren van liedjes) met iemand die ik daar heb leren kennen. In de nabije toekomst wil ik zeker verder draaien voor Red Bull, een passie waarvan ik al lang droom. Ook niet te vergeten wil ik de sponsors Delirium, Red Bull en Laurent Perrier bedanken voor hun steun en bijdrage” aldus Brahim

Nieuwe en zesde stunt in de maak

Brahim of DJ Icon is ondertussen al bezig met de voorbereidingen van zijn zesde stunt.  Deze wordt een eentje vanuit een sportvliegtuig in samenwerking met Stijn De Jaeghere Aerobatics. Hier zal de snelheid duidelijk nog veel hoger liggen dan vanop een jetski.  De stunt zal gepaard gaan met loopings ect. Wanneer deze stunt zal plaatsvinden is voorlopig nog niet duidelijk. Op zondag 2 september wordt er een testvlucht gemaakt om na te gaan of Brahim niet misselijk wordt tijdens het vliegen en het muziekpaneel past in het sportvliegtuigje.

U kan DJ Icon volgen via zijn YouTube kanaal: https://youtube.com/@djiconbrahim