Oosterzelse wandelaars in Lier aangevallen door Europese hoornaars

Wat een wandelfeest moest geweest zijn voor de Oosterzelse wandelclub die op een wandeling waren in Lier eindigde in een nachtmerrie voor sommige wandelaars.

groepsfoto wandelclub Land van Rhode die deelnamen aan de Zimmertocht te Lier 

Een bus vertrok zondag morgen naar Lier om bij de kleitrappers de zimmertocht te bewandelen. Op de tocht van 24 km liep het rond de middag mis daar een groep wandelaars in de Nazaretdreef aangevallen werden door een zwerm Europese hoornaars. Enkele wandelaars van Oosterzele waren bij de slachtoffers. “Na de aanval kwamen de hulpdiensten massaal ter plaatse. Eén persoon moest zelfs gereanimeerd worden. Zes onder hen vertoonden een allergische reactie, één iemand zelfs een hele zware. Wie gestoken werd en niet allergisch reageerde, kreeg bijstand van het Vlaamse Kruis of werd overgebracht naar de Lierse huisartsenwachtpost.” De politie heeft het wandelpad waar de hoornaars toesloegen, zo snel mogelijk afgezet om bijkomende incidenten te vermijden. Het nest bleek in een boomholte te zitten.

Erna was één van de wandelaars van het Land van Rhode, getuigt bij VTM nieuws: “Het was heel akelig. Mijn hoofd zat vol hoornaars, mijn handen ook. Gelukkig had ik mijn trui aan, want je krijgt die beesten niet weg. Ik was echt in paniek.”

Wandelaarster Lieve Daneels van het Land van Rhode uit Oosterzele werd ook gestoken, maar moest niet gehospitaliseerd worden. “Het was een heel beangstigende ervaring”, getuigt de vrouw. Ik kreeg één steek in mijn vinger en verschillende steken in het hoofd. Het viel trouwens op dat de mensen die bij mij in de buurt waren ook allemaal in het hoofd werden geprikt.