Pieter De Paepe laat medevluchters in de steek en rijdt solo naar eerste zege in Oordegem

Het afsluiten van de kermis in Oordegem werd naar jaarlijkse gewoonte gedaan met een wielerwedstrijd voor Elite zonder contract en U23. Met 52 deelnemers namen ze de start om tweeëntwintig keer de beklimming van Oordegemdorp aan te doen met een totaal van 110 km.

Het startschot was nog maar gegeven of onmiddellijk gingen de Provinciale Kampioen bij de elite zonder contract Jonas Goeman, Davy Rasschaert, Lenny Callebaut, Pieter De Paepe en Stijn De Bock aan de haal. De verstandhouding bij de vijf leiders was zodanig goed dat ze al vlug een boni van 40 seconden bij elkaar konden fietsen. Maar in de negende ronde kwam er beweging vanuit het peloton. Kiaan Watts, Steve Maginet, Kenn Simon en Brent Van Mulders konden zich losrukken uit het peloton en gingen met succes op zoek naar de vijf vluchters waardoor we halfweg koers negen koplopers hadden. In de kopgroep vonden we niet minder dan vier renners uit de ploeg van team Albert Smetlede terug. Davy Van Damme, David Desmecht en Tom Pessemier probeerden nog de sprong te maken maar tevergeefs. Dat de kopgroep niet bij elkaar zou blijven was duidelijk, want met nog negen ronden te gaan lieten Jonas Goeman, Kenn Simon, Pieter De Paepe en Kiaan Watts (opnieuw drie renners van het Team Albert) hun metgezellen in de steek en kregen we op kopgroep van vier leiders. De samenwerking was zo optimaal dat deze vier niet meer in gevaar kwamen.

In  de slotronde kon Pieter De Paepe zijn duivels nog ontbinden en met mooi afstoppingswerk tegenover Goeman kon hij solo naar zijn eerste overwinning van het seizoen rijden. Zeven seconden later won Jonas Goeman de spurt voor de tweede plaats voor Kenn Simon en Kian Watts. De verdere ereplaatsen waren weggelegd voor Gilles Van Kerckvoorde, de Fransman Emilien Vandermeersch, Stijn De Bock, Bart Pieters, Jelle Van Sterthem en Jef Vanmeirhaeghe. In de uitslag van de top tien vonden we niet minder dan vijf renners terug van het Team Albert uit Smetlede. Van een succes gesproken!

Foto Boven:

Het podium met in het midden de winnaar Pieter De Paepe, de Provinciale Kampioen Elte z/c Jonas Goeman (l) en Kenn Simon samen met sponsor Albert uit Smetlede

Foto’s Onder:

De vier leiders Jonas Goeman, Kenn Simon, Pieter De Paepe en Kiaan Watts bij het ingaan van de laatste ronde

De aankomst van Pieter De Paepe

Jonas Goeman won de spurt voor de tweede plaats voor Kenn Simon

Het podium met in het midden de winnaar Pieter De Paepe, de Provinciale Kampioen Elte z/c Jonas Goeman (l) en Kenn Simon samen met sponsor Albert uit Smetlede en de organisatoren

De winnaar Pieter De Paepe samen met zijn ploegmaats van team Albert Smetlede samen met de sponsor himself