Marleen en Stéphane: ‘We bleven erin geloven omdat we wisten dat we een goed concept hadden.’

Persoons Fashion viert haar 40-jarig bestaan

Geraardsbergen. Veertig jaar geleden startten Marleen Persoons en haar echtgenoot Stéphane Van der Mynsbrugge hun eigen zaak op. Hun handelskenmerken? Gedrevenheid, kwaliteit en ondernemerschap. ‘We hebben wel enkele moeilijke momenten gekend, maar we bleven erin geloven omdat we wisten dat we een goed concept hadden’, getuigt Marleen.

Persoons Fashion in de Lessensestraat viert haar 40-jarig bestaan. Deze stijlvolle winkel vormt een gevestigde waarde van een modebewuste familie in het centrum. Er is niet enkel een multimerkenwinkel, maar ook een webshop voor vrouwen die willen stralen, met ‘Persoonslijk’ advies. Marleen Persoons, oprichtster van de familiezaak, werd gehuldigd in aanwezigheid van schepen van Middenstand Ann Panis.

Met zoon Glenn, schoondochter Kirsten en de kleinkinderen

Aanvankelijk startten Marleen Persoons en Stéphane Van der Mynsbrugge als ambtenaren. Marleen werd algauw gedreven door haar ondernemersgeest. Haar echtgenoot week zo weinig mogelijk van haar zijde, maar bleef ambtenaar. ‘Ik heb zoveel mogelijk allerlei verloven opgepakt om zoveel mogelijk in de zaak te werken’, getuigt hij.

De familiezaak bestaat als sinds 1983. Marleen en Stéphane waren amper 23 jaar. In dat jaar namen ze een lederwarenwinkel in Zottegem over. In 1989 kochten ze een pand in de Lessensestraat. In 1998 kochten ze statige herenhuis naast de deur, waardoor de winkel kon uitgroeien. Daardoor zagen Marleen en Stéphane de kans schoon om de zaak uit te breiden naar een totaalconcept waar zowel kleding, handtassen als schoenen werden verkocht.

Glenn en Kirsten
‘Wat begon als verkoop van kwaliteitsvolle lederen handtassen, portefeuilles en koffers is intussen uitgegroeid tot een complete modezaak met ook kleding, schoenen en accessoires. In 2004 stapte zoon Glenn mee in de zaak en in 2011 maakte ook schoondochter Kirsten haar intrede tot het fashion-team’, getuigt Marleen. Dankzij de twee generaties trekt Persoons Fashion een breed publiek aan en is het een gevestigde waarde in de stad. ‘Kirsten, Glenn, Marleen en Stéphane zijn vier verschillende karakters, maar dat is juist de sterkte van de zaak. Ze vullen elkaar perfect aan’, klinkt het.

Persoons Fashion kende ook tegenslagen. In 2006 was er de brandstichting in de aanpalende zaak Het Kruidvat. De brandweer moest vanop een plat dak van de achterbouw van de zaak het vuur bestrijden. Er was flink wat rookschade en geurhinder, waardoor het pand een week onbewoonbaar was. Ook de corona betekende een uitdaging.

Marleen en Stéphane zijn zeker niet van plan om te stoppen. ‘We doen het nog veel te graag’, weet Stéphane. ‘Dat neemt niet weg dat de opvolging heel goed bezig is en dat we erg geapprecieerd worden om wat we doen. De klassieke winkel – met de assortimenten en de etalage – is even belangrijk als de webshop.’

Om veertig jaar Persoons te vieren wordt een heuse feest- en shoppingdag georganiseerd op zaterdag 9 september. De ondernemers willen zo hun klanten bedanken voor hun jarenlang vertrouwen. Omdat alles begon met ‘leder’, vormt het ook de rode draad doorheen de dag. Klanten worden verwend met cadeaus, een walking brunch en een drankje. De klanten kunnen draaien aan een rad van fortuin om één van de vijfenzeventig cadeautjes te winnen.

Julien Borremans

Meer info: https://persoons.be/nl