Oosterzele schakelt straatverlichting ’s nachts terug aan

Lokaal bestuur Oosterzele zet de straatverlichting opnieuw aan ’s nachts. Ze doet dit omwille van het aanhoudend onveiligheidsgevoel bij de inwoners.
Binnenkort brandt de straatverlichting tussen 23 en 5 uur opnieuw op het volledige grondgebied van Oosterzele.

 Op 4 juli besliste lokaal bestuur Oosterzele op het college van burgemeester en schepenen om de straatverlichting opnieuw aan te zetten ’s nachts. Ze besliste dit omwille van het aanhoudend onveiligheidsgevoel bij de inwoners en de genormaliseerde energieprijzen.
In november 2022 doofde de gemeente de straatverlichting tussen 23 en 5 uur van zondagavond tot en met donderdagnacht om energie te besparen. Schepen voor Patrimonium Christ Meuleman: “Onze straatverlichting is tijdens het weekend telkens blijven branden. Om onze inwoners ’s nachts tijdens de week ook een veilig gevoel te geven, schakelen we onze straatverlichting permanent aan. De straatverlichting opnieuw aanzetten zorgt voor een verhoogde zichtbaarheid. Zo hopen we vandalisme, diefstal en sluikstorten tegen te gaan.”

Reactie open VLD Oosterzele
Open Vld plus Oosterzele is tevreden dat het gemeentebestuur ingaat op haar voorstel om de straatverlichting opnieuw te laten branden om veiligheidsredenen. Reeds dit voorjaar had fractieleider Filip Michiels hiervoor gepleit binnen de commissie algemeen beleid. Het veiligheidsgevoel en de zichtbaarheid van de fietser (zeker ook in de zomermaanden) was de belangrijkste reden om die vraag te stellen. Het bestuur beloofde dit te onderzoeken.