ERPE NIEUWELINGEN: Hugo Percque wint de sprint van vijf

KWC Erpe Sportief organiseerde naar aanleiding van kermis Erpe, twee wielerwedstrijden. De eerste koers die op het programma stond was er eentje voor nieuwelingen. Er schreven zich 80 renners in om een wedstrijd van 63 km af te leggen over zeven ronden.

Al in de eerste ronde vormde zich een kopgroep van zes renners. Jasper Christiaens (Overboelare), Tiemen Buelens (Borsbeke), Fons Laureys, Hugo Percque, Bengt Van Parys en Lowie Baeck konden zich losrukken uit het peloton en bouwden al vrij vlug een voorsprong uit van vijfentwintig seconden. De verstandhouding bij de vluchters was zo optimaal, dat ze ronde na ronde hun voorsprong verder uitbouwden. Het peloton gooide echter de handdoek in de ring en er werd geen jacht meer gemaakt op de koplopers. Dus was de winnaar te zoeken bij de vijf leiders. Bij het ingaan van de laatste ronde telde de voorsprong meer dan vier minuten op een verslagen peloton. Het werd een sprint met vijf waar Hugo Percque uit Schepdaal zich de snelste toonde en zijn eerste overwinning boekte voor Jasper Christiaens, Fons Laureys, Lowie Baeck, Tiemen Beulens en Bengt Van Parys. De pelotonspurt werd gewonnen door Stan Vellemans, Luigi Heerman (Brakel), Tobias Van Minnebruggen en Vlierzelenaar Mauro Keppens. Kobe Van Der Vurst (Ottergem) werd met zijn dertiende plaats de eerste renner van Erpe-Mere.

Foto boven: de winnaar Hugo Percque samen met supporters, organisatie en speaker Robin.

Foto’s onder:

De spurt met vijf waar Hugo Percque het haalde voor Jasper Christiaens, Fons Laureys, Lowie Baeck, Tiemen Beulens en Bengt Van Parys.

Ottergemnaar Kobe Van Der Vurst werd met zijn dertiende plaats de eerste renner van Erpe-Mere.