Ergernis wegens amper vertegenwoordiging stadsbestuur tijdens herdenking bevrijding en eerbetoon Zottegemse oorlogsslachtoffers: “Burgemeester niet aanwezig”

Vandaag organiseerde de Nationale Oud-strijders- en Veteranenvereniging NSB Groot-Zottegem een evenement ter nagedachtenis van de bevrijding van Zottegem waarbij tegelijk hulde werd gebracht aan de Zottegemse slachtoffers van de tweede wereldoorlog. Lees hierover meer via deze link. Aanwezigen melden NUUS hun ergernis wegens het ontbreken van een delegatie van het stadsbestuur en in het bijzonder van burgemeester Evelien De Both (N-VA).

“Van N-VA Zottegem was enkel schepen Cynthia Van den Steen aanwezig en van CD&V Zottegem was alleen Paul Lievens aanwezig. Geen burgemeester Evelien De Both (N-VA, red.) dus”, klonk het vanochtend bij een aanwezige vanuit Strijpen.”

Van Paul Lievens is geweten dat hij zich lange tijd verzette tegen het bestuursakkoord van CD&V met N-VA. Zie deze link en deze link.

“Omdat we vandaag in Europa en in andere landen in de wereld ondervinden tot wat extremistische partijen en leiders in staat zijn: oorlog en haat! Want overal waar extremen hun land besturen gaat dat ten koste van de vrijheid en het welzijn van de mensen…”, zegt Vooruit-raadslid Kurt De Loor vanuit de herdenking zondagochtend.

Lees ook

Ergernis tijdens herdenkingsplechtigheid voor de oorlogsslachtoffers en Zottegemse politieke gevangenen