GRIS-Oosterzele: Reisverhaal Tom Ysewijn: ‘Alleen door Afrika

GRIS-activiteit op 26 oktober

GRIS-Oosterzele (Gemeentelijke Raad voor Internationale Solidariteit) nodigt je van harte uit voor het verhaal van Kazimierz Nowak, de Poolse journalist die in de jaren 1930 per fiets Afrika doorkruiste. Hij zwerft door de Sahara, doolt door de jungle, fietst langs de Kalahari, bevaart de Congostroom en komt gezandstraald in een Algerijnse oase aan. Hij deed er ruim 5 jaar over, schreef ontelbare brieven en nam massa’s foto’s. Tom Ysewyn, zelf cyclo-journalist, maakte met al dit materiaal een boeiend boek. Hij vertelt en toont de avonturen van Kazimierz op donderdag 26 oktober om 20 u in de bib. in Scheldewindeke.

Arnout Hauben zei over dit verhaal: “Een meeslepend reisdagboek dat je vanaf de eerste bladzijde meeneemt op een waanzinnig avontuur: dwars door Afrika. Kazimierz’ belevenissen zijn zo beklijvend dat het lijkt of je meerijdt achterop de fiets.

Reis mee door het Afrika van de jaren ’30 en kom op 26 oktober naar de bib. Gratis inkom! Wel liefst inschrijven via kenis.vandamme@telenet.be