Doe mee en win 6000 euro voor klimaatprojecten gemaakt door inwoners van Lede

De CO2-uitstoot terugdringen en de gemeente weerbaar maken tegen de gevolgen van de klimaatverandering: een hele uitdaging! Daarom rekent Lokaal bestuur Lede ook op ideeën en projecten van inwoners, verenigingen, scholen en bedrijven.

Heb jij een idee om jouw omgeving te verduurzamen? Wil je aan de slag met een project rond renovatie en hernieuwbare energie, vergroening en biodiversiteit, water en droogte, duurzame mobiliteit of circulaire economie? Dien je projectvoorstel in voor 1 december 2023 en sleep een burgerbudget in de wacht. Inwoners van Lede, Leedse verenigingen, scholen en bedrijven kunnen een voorstel indienen. Het reglement en het aanvraagformulier vind je hier – https://www.lede.be/product.aspx?id=1448

Een onafhankelijke jury beoordeelt de voorstellen en daarna krijg je samen met alle Ledenaars de kans om op je favoriete project te stemmen.  Hiermee kan u 6000 euro in de wacht slepen. Meer info? Een idee aftoetsen? Neem contact op met de milieudienst via milieu@lede.be of 053 60 68 25. Dit project loopt onder begeleiding van Ecolife en met steun van Provincie Oost-Vlaanderen.

Foto: de kerncentrale Doel (archief G.C.)