Betoverende Halloween wandeling in Landskouter

Seizoencafé Landskouter pakt op dinsdagavond 31 oktober uit met een vertelwandeling op Halloween. Het wist opnieuw Don Fabulist, een heel begenadigd verteller, te strikken om tijdens de tocht fantastische verhalen te vertellen. Er wordt verzameld om 18 u 45 in GC ‘t IJzeren Hekken. De tocht van ongeveer 3 km slingert langs mooie plekjes in Landskouter. Let wel, de tocht is niet geschikt voor buggy’s. En leuk meegenomen, alle kinderen krijgen een mooie attentie. Deelnemen kost 10 euro, kinderen onder de 14 jaar mogen gratis deelnemen, maar ze moeten wel hun deelname bevestigen. Inschrijven kan via seizoenscafé.be/vertelwandeling. Cash kan ook bij Marjolein Vandersteene, Bakkerstraat 10. Snel wezen, het aantal deelnemers is beperkt. Je kan inschrijven tot en met zondag 29 oktober 2023.
Bij aankomst in ‘t IJzeren Hekken wacht een aangename verrassing. Er worden warme soep uit de ketel en boterhammen met kaas en hesp geserveerd. Als je minder mobiel bent kan je nog altijd terecht in ‘T IJzeren Hekken, Rooberg, het Gemeenschapscentrum is gans de avond open. Een heerlijk avondje wacht.
Samhein
Halloween nadert. Ook in Landskouter geraakt Halloween ingeburgerd. Op dinsdagavond 31 oktober geeft Seizoencafé Landskouter, het goede voorbeeld met een mysterieuze  Halloweentocht. Werden vroeger in de regio bieten uitgehold en van een kaarsje voorzien, tegenwoordig zweert men bij pompoenen. Dat heeft alles te maken met Amerika, waar het Halloweenfeest massaal wordt gevierd. Al eeuwenlang spreekt de pompoen tot de verbeelding, ook als ingrediënt van heksenbrouwsels. Een verschijnsel dat omgeven is door mysterie en een vrucht die door onze verre voorouders magische krachten werd toegedicht. Leef je op dinsdagavond 31 oktober uit op de Halloweenwandeling in Landskouter. Laat de vonk tussen jou en Halloween overslaan. Naast de legende van de schrikaanjagende Jack O’ Lantern is er ook een Keltische legende. Sammhein of Halloween is een doden- en oogstfeest dat de zomer afsloot. De oogst was binnengehaald en het vee dat men in de winter niet kon voeden, werd geslacht. Ook de doden werden herdacht en het was die nacht zelfs mogelijk contact te hebben met de overledenen. De mensen ontstaken een groot vuur om de kwade geesten af te weren en een voorspoedig nieuwjaar te krijgen. Ze plaatsten ook restjes aan de deur zodat de dwalende geesten hen niet zouden lastig vallen. Met bieten, rapen, pompoenen,…verdreef men de boze geesten. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).