Nieuwe politieke beweging: ZiZo, Zin in Zottegem

Ter gelegenheid van de eerste editie van het ‘Burgers voor burgers’-eetfestijn van vandaag zondag 14 oktober in het OC Velzeke, werd ook bekendgemaakt dat in Zottegem een nieuwe politieke beweging het levenslicht heeft gezien. Hieronder de tekst die op het ‘geboortekaartje’ te lezen staat:

Een nieuwe beweging is geboren: ZiZo! Zin in Zottegem! Een vereniging van gedreven burgers die bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024 een nieuwe wind door de Zottegemse politiek wil doen waaien.

Deze nieuwe beweging werd geboren vanuit een algemeen gevoel dat een stad als Zottegem besturen vanuit de klassieke partijpolitiek eerder remmend dan vooruitstrevend blijkt. Voorstellen, goed of niet goed, worden hierdoor afgerekend op hun kleur en niet op hun inhoud. Om niet te spreken van de talloze, vaak niet realiseerbare verkiezingsbeloftes en politieke spelletjes die zowat ieder helderdenkend mens een afkeer doen krijgen van zo’n politiek gebeuren.

ZiZo wil, net zoals zovele andere burgers, een andere manier van besturen en de Zottegemse belangen binnen de gemeentepolitiek terug op de eerste plaats zetten. Dit onder het motto dat we het niet over alles eens moeten zijn om het toch over een leefbaar Zottegem eens te kunnen worden. Zin in Zottegem wil op die manier een tegengewicht vormen en de kiezer een waardig alternatief bieden door niet verdeeldheid maar sterkte te vinden in verschillen. Niet meer ‘meer van hetzelfde’ of oude wijn in nieuwe vaten maar een lijst van mensen die zich verenigen rond een sociaal en leefbaar Zottegem met oog voor de noden van alle groepen binnen onze stad en rand. Een Zottegem waar iedereen thuis is.

De lijst van ZiZo staat open voor eenieder die met open vizier verbindend wil bouwen aan het Zottegem van de toekomst. Zowel mensen die tot voorheen een politiek ‘kleurtje’ hadden, als personen die pas nu de stap zetten naar een ruimer engagement. Wat hen samenbrengt op de lijst van ZiZo is de wil en de wens om Zottegem en zijn deelgemeenten verder uit te bouwen tot een zorgzame en aangename, leefbare en bruisende stad om in te leven en te wonen en om van te houden. Zin in Zottegem staat voor zinvol, zinnig en heel veel goesting.

Wil je van onze nieuwe politieke beweging op de hoogte blijven? Volg Zin In Zottegem op facebook, via de website zininzottegem.be of stuur een mailtje naar info@zininzottegem.be.