Davidsfonds Oosterzele: Lezing door Jan Pauwels

de 'Nacht van de Geschiedenis': Zwarte kapper en Gekroonde hoofden

Van 6 tot en met 12 november 2023 duik je opnieuw het verleden in met de 21ste editie van Nachten van de Geschiedenis. Verspreid over Vlaanderen en Brussel organiseren tal van Davidsfonds-afdelingen die week de boeiendste geschiedenisactiviteiten.

Het Davidsfonds van Oosterzele organiseert samen met bibliotheek  de ‘Nacht van de Geschiedenis’ op dinsdag 7 november om 20 uur in de bib van Oosterzele.

Inkom leden Davidsfonds & bib  8€

niet leden 12€

Graag vooraf inschrijven via: davidsfonds.oosterzele@proximus.be

Betalen kan ter plaatse of via overschrijving BE 90 6528 3466 0632 van Davidsfonds

Jan Pauwels doctoreerde als germanist en is werkzaam in de Koninklijke Bibliotheek van België. Zijn eerste ervaringen met schrijven deed hij op als woordvoerder van de christendemocraten in de Wetstraat gedurende 10 jaar. De microbe van het schrijven kreeg hem te pakken en hij debuteerde met de roman ‘Gekroonde Hoofden’ in 2018. Deze roman vertelt een verhaal met waargebeurde, historische feiten over een conflict met een paar losbandige kloosterlingen te Dendermonde in de 17de eeuw. Het dossier kwam zelfs terecht bij de paus.

Zijn tweede roman ‘Zwarte Kappen’ bouwt verder op dit elan waarbij we opnieuw ondergedompeld worden in waargebeurde verhalen uit de 17de eeuw. De bisschop van Gent trekt zijn strijde tegen de toenemende zedenverwildering in de Zuidelijke Nederlanden. Een verdwenen wereld komt tot leven waarbij intriges in de kerk en een dubbele moraal de hoofdrol spelen …