Triatlon Challenge Geraardsbergen afgelast

Geraardsbergen. De organisatie moet tot haar grote spijt meedelen dat Challenge Geraardsbergen in 2024 niet zal doorgaan! Dit om puur praktische redenen. De fietsers zijn niet meer welkom in de deelgemeenten Galmaarden en Herne, waardoor een afgelasting onvermijdelijk is.

‘Voor het onderdeel zwemmen kunnen we rekenen op de Gaversplas in het Provinciaal Domein De Gavers, voor het looponderdeel hebben we genoeg mogelijkheden in Geraardsbergen, maar voor het fietsen zijn we, ondanks eerdere toezeggingen, niet langer welkom in onze buurgemeenten Herne en Galmaarden. We krijgen dus niet langer toestemming om ons fietsparcours over hun grondgebied te sturen. De impact voor onze organisatie is enorm en een afgelasting is onvermijdelijk’, deelt Tim Vidts, van Dienst evenementen en uitbating infrastructuur, mee

De organisatie zocht naar een alternatieve route, maar een oplossing met dezelfde kwaliteit en veiligheid lag niet binnen het bereik. Daarom wordt er noodgedwongen een sabbatjaar ingelast en gaat de organisatie naar een oplossing voor de editie van 2025.

In 2024 wordt er wel opnieuw ingezetten op onze side-events! De zwemwedstrijd Challenge Swim en onze wieleruitdaging Challenge 3uur De Muur. Gaan wel door. Daarnaast werkt de organisatie nog aan de uitbreiding van deze side-events zodat we jullie in 2024 een heus multi-sportweekend kunnen aanbieden in Geraardsbergen. En dit op 31 mei, 1 en 2 juni.