VOC Merelbeke ontvangt cheque van 5002,60€, de recordopbrengst van boekenverkoop bib

RECORDOPBRENGST BOEKENVERKOOP BIB

De jaarlijkse boekenverkoop van Bibliotheek Merelbeke leverde een recordopbrengst op van maar liefst 5.002,60 euro. De bibliotheek schenkt dit bedrag integraal aan het opvangcentrum voor Vogels & Wilde Dieren in Merelbeke (VOC Merelbeke).

Van Huffel: “We zijn blij dat we op deze manier vanuit de gemeente het noodlijdende opvangcentrum voor Vogels & Wilde Dieren in Merelbeke een steuntje in de rug kunnen geven. Ook de Merelbekenaars lieten via hun aankoop voor het goede doel niet alleen hun interesse in literatuur, maar ook hun warme hart zien.”

RECORDOPBRENGST BOEKENVERKOOP BIB

Nick De Meulemeester van het VOC

Ook dit jaar vond de Merelbekenaar massaal de weg naar de boekenverkoop van de bib. Deze laatste editie vond plaats op 9 en 10 september in het cultuurhuis. Vooral op zaterdagochtend was het koppenlopen en ontstond er een indrukwekkende rij aan de kassa. Maar dat kon de pret niet drukken. De meeste bezoekers waren ook nu weer erg tevreden met de gevonden schatten uit het diverse aanbod, en dat voor een prikje.

In totaal gingen er dit jaar 6.210 werken over de toonbank. Zoals steeds ontstond er ook nu een ware toeloop op de romans, prentenboeken en strips. Daarnaast komen veel boekenliefhebbers met een specifieke interesse: van hobbytijdschriften en handwerkboeken tot werken over de oorlog of over kunst. Ook cd’s, dvd’s en spellen werden verkocht. Op deze manier krijgen de afgevoerde werken van de bib een tweede leven. De materialen die overblijven na de verkoop krijgen nog een derde leven via de Kringwinkel.

Ook giften van Merelbekenaars aan de bib worden soms opgenomen in de boekenverkoop. Zo schonk Anûsca Westers de cd-collectie van haar overleden man Patrick De Smet aan de bib, een bijzondere verzameling van 3.500 cd’s klassieke muziek. Op die manier wilde zij graag het VOC Merelbeke mee steunen. De bib ontvangt regelmatig giften van haar publiek en is altijd blij met boeken in goede staat. Sommige worden in de bibliotheekcollectie opgenomen, andere krijgen een nieuwe thuis via de boekenverkoop. Zo gaat geen enkel waardevol boek verloren.

De opbrengst van de boekenverkoop wordt elk jaar geschonken aan een goed doel. Dit jaar sneuvelde er met 5.002,60 euro een record. Dat is goed nieuws voor het opvangcentrum voor Vogels & Wilde Dieren in Merelbeke (VOC Merelbeke), want dit jaar gaat de opbrengst integraal naar hen.