Gemeente Oosterzele wil levens redden door EHBO-lessen op school

Alle leerlingen van de derde graad in Oosterzele krijgen tijdens de week van
17 oktober een EHBO-cursus op school. De gemeente werkt hiervoor samen met EHBO Vlaanderen en financiert ook het aanbod.

Iedereen weet dat EHBO-vaardigheden, met de focus op reanimatie,  belangrijk zijn voor jongeren. Na het scholenoverleg van 2 juni 2023 besliste de gemeente dat alle leerlingen uit de derde graad van de basisschool toegang krijgen tot deze waardevolle opleiding.

EHBO Vlaanderen heeft een pakket op maat voor die leeftijdsgroep. De cursus gaat door tijdens de week van 17 oktober. Alle Oosterzeelse basisscholen nemen deel. Naast praktische vaardigheden krijgen de scholieren ook cursusmateriaal mee om hun kennis te versterken.

‘Het is een trieste realiteit dat veel mensen buiten het ziekenhuis een hartaanval kunnen krijgen’, vertelt burgemeester Johan Van Durme die ook schepen van onderwijs is. ‘Met de opleiding reanimatie in de lagere school kunnen we levens redden. Wanneer scholieren de cursus krijgen, zullen ze die kennis ook aan hun familie doorgeven. Zo leren jongeren andere mensen helpen en dat heeft een positief effect op henzelf en op onze gemeenschap’, stelt burgemeester Van Durme.