Jimmy Colman volgt Ann Panis op als schepen van o.a. Cultuur

Geraardsbergen. Muzikant Jimmy Colman wordt de nieuwe schepen van Cultuur. Lieve Dauw mocht gezien het aantal voorkeurstemmen het schepenambt ambiëren, maar geeft de fakkel door. Daarmee kiest de Open Vld voor verjonging.

Jimmy Colman volgt Ann Panis als schepen van Cultuur op. Gezien het aantal voorkeurstemmen had Lieve Dauw het schepenambt mogen ambiëren, maar ze gaf de voorkeur aan haar krantenwinkel. ‘Met haar behaalde voorkeursstemmen uit de meest recente gemeenteraadsverkiezingen, is ze namelijk als eerste in rang om Ann Panis op te volgen als schepen.Tijdens deze gesprekken werd echter heel snel duidelijk dat Lieve Dauw haar krantenwinkel ’t Boeketje in Moerbeke enorm hard zou missen en haar winkel combineren met een schepenambt zou tevens niet evident zijn.Bijkomend had Lieve Dauw ook aangegeven geen ambitie meer te koesteren om volgend jaar deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen’, Siegerd Gilquin, voorzitter Open VLD Geraardsbergen.

Daardoor werd het schepenambt aan haar jongere opvolger raadslid Jimmy Colman doorgegeven. ‘Jimmy Colman wordt dus vanaf januari 2024 schepen van de stad Geraardsbergen. Een uitdaging, die Colman volledig ziet zitten.Ik wil graag onze afdeling bedanken voor de unieke kans die men mij biedt, dit tijdens mijn eerste termijn als gemeenteraadslid. Mensen kennen mij als een teamplayer, zowel voor als achter de schermen. Maar toch wens ik ook specifiek Lieve Dauw te bedanken om – door alsnog haar schepenambt niet op te nemen – de vernieuwing en verjonging mee in te zetten voor onze partij’, besluit Jimmy Colman.

Julien Borremans