Ontbijt op Dag van de Jeugdbeweging: “Feestdag van samenhorigheid”

Merelbeke centrum en Flora als ook Melle centrum

Op de jaarlijkse hoogdag voor jeugdbewegingen verwent jeugddienst Merelbeke alle leden en leiding op een heerlijk ontbijt. En omdat eentje geentje is, doen ze dat opnieuw op twee locaties. Gratis ontbijt op vrijdag 20 oktober 2023 tussen 7 en 9 uur op het Kerkplein in centrum Merelbeke en voor de kerk in Flora.

Zowel op het kerkplein in centrum Merelbeke als voor de kerk in Flora zal er op vrijdagochtend 20 oktober de geur van verse koffiekoeken hangen. Ook dit jaar wil jeugddienst Merelbeke zoveel mogelijk leden en vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet. Dus trek je uniform aan en kom genieten van een lekker ontbijt!  Vorig jaar schoven meer dan vierhonderd kinderen en jongeren aan. Schepen van Jeugd Egbert Lachaert deelde er koffiekoeken uit en staat met veel goesting opnieuw achter het buffet: “de Dag van de Jeugdbeweging is een feestdag van samenhorigheid. Merelbeke telt maar liefst 12 jeugdverenigingen en meer dan 2.000 leden die zich ieder weekend amuseren en engageren. Ik ben dan ook oprecht trots op onze Merelbeekse jeugdwerking.”

Melle

De jeugdraad van Melle organiseerde  een groot ontbijt op het gemeenteplein en aan het Gildenhuis op de Vogelhoek. Alle kindjes die in uniform zijn krijgen een gratis ontbijt. Er zal ook een springkasteel en muziek aanwezig zijn voor de kinderen te entertainen. Maar door de regen werd het springkasteel niet op geblazen. We zetten graag onze Melse jeugdverenigingen extra in de kijker en motiveren alle kinderen om lid te worden van een van deze leuke organisaties. Chiro Geertrui, Chiro Scheldering, Chiro Gontrode, KSA Melle, Jeugdhuis De Schorpioen en jeugd Rode Kruis Melle.