Actiecomité Red de Godsbergkouter maakt zich op voor woelig verkiezingsjaar

Schendelbeke. Het actiecomité Red de Godsbergkouter is vast van plan om het komende jaar stevig uit de hoek te komen. ‘Het is vast en zeker onze bedoeling om onze stempel stevig op de campagne in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen te drukken’, ligt voorzitter Jan Hanssens toe. ‘Dit zal geschieden door een aantal acties, maar ook door verschillende gerechtelijke procedures op te starten.’ ‘Het is en blijft een grote vergissing om in Schendelbeke een kazerne te bouwen. We blijven ons met iedere vezel in ons lichaam tegen dit megalomaan project verzetten’, vult Johan Verbruggen aan.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar mag er van het actiecomité Red de Godsbergkouter stevig vuurwerk worden verwacht. ‘We laten ons niet in slaap sussen door de slepende procedure en blijven heel alert de gang van zaken opvolgen’, weet voorzitter Hanssens. ‘We zijn ons in alle stilte aan het voorbereiden en halen heel wat expertise binnen’, vult Johan Verbruggen aan.

Openbaarheid van bestuur
‘We zijn vast van plan om de ballonnetjes van de goednieuwsshow te doorprikken’, gaat Verbruggen verder. ‘Alle bewoners van Geraardsbergen moeten er zich bewust van worden dat de mogelijke komst van de kazerne hen aanbelangt. De verkeersdrukte zal exponentieel stijgen. De druk op de woningmarkt zal toenemen. Uit studies is ook gebleken dat de regionale tewerkstelling niet zal toenemen. De meeste profielen zijn op maat van hoogopgeleide mensen gesneden. Bovendien is het ook wel duidelijk dat veel beginners na verloop van tijd afhaken. Het kazerneproject is zeker geen feest, zoals o.a. het stadsbestuur voorstelt.’

‘Het strafste is dat we geen volledige toegang krijgen tot de beschikbare informatie’, weet Jan Hanssens. ‘In het kader van de openbaarheid van bestuur hebben we aan het Ministerie van Defensie gevraagd om het document met de vergelijking tussen Aalter en Geraardsbergen te krijgen, maar dat werd ons botweg geweigerd. Gevolg is dat we een juridische procedure zijn gestart. Het Ministerie van Defensie is bijgevolg verplicht geworden om ons dit document te bezorgen.’

‘Over de stand van zaken van het dossier kunnen we voorlopig niets zeggen. Het stadsbestuur houdt de tanden op elkaar en lost niets. Op 25 oktober is er opnieuw een plenaire vergadering tussen Solva, Defensie en de stad Geraardsbergen. De evolutie van het dossier zal worden besproken’, besluit Johan Verbruggen.

Intussen ontplooien we ook de werking van de vzw Red de Godsbergkouter. In de loop van dit werkjaar organiseren we ook onze jaarlijkse ledenvergadering. ‘Om onze werking te ondersteunen kunnen mensen tot 12 november een ontbijtpakket bestellen’, geeft Jan Hanssens nog mee.

Voor meer info: https://www.reddegodsbergkouter.be/ontbijtpakket/

Julien Borremans