Het Neerhof Werk van den Akker,de 248 editie van de jaarlijkse kleinveetentoonstelling

In de gemeentehallen te Merelbeke

Huldiging van 40 jaar trouwe deelnemer aan de tentoonstelling

Met 1325 dieren aanwezig in wedstrijd zijn zo’n 100 dieren meer te bewonderen dan vorig jaar. Alle diergroepen gaan er op vooruit, alleen bij de duiven is er een terugval in het aantal dieren merkbaar. Onder de deelnemers verschillende nieuwe gezichten mogen verwelkomen, waaronder ook een aantal jonge, beginnende fokkers-tentoonstellers. Ook waren er enkele perken met dieren buiten wedstrijd die een mooie aanvulling vormen op de tentoonstelling .

De gemeentehallen omtoveren tot een mooi aangeklede en verzorgde kleinveeshow vergt tot slot heel wat helpende handen. Hierbij wensen we in het bijzonder onze groep medewerkers te bedanken die opnieuw het beste van zichzelf hebben gegeven en die er mee voor gezorgd hebben dat de opbouw bijzonder vlot is verlopen. In dit kader wensen we ook opnieuw de leerlingen van de Tuinbouwschool te Melle te bedanken die ook dit jaar met veel enthousiasme onze tentoonstelling ondersteunen.

Aan de tentoonstelling dit jaar waren er 108 deelnemers, ook dit jaar werden er de provinciale wedstrijden van Oost-Vlaanderen gehouden.

PROVINCIALE- EN REEKSKAMPIOENEN


KONIJNEN
1- Vancayzeele Marc, Wit van Dendermonde

CAVIA’S
1- Lamaire ArneGladhaar, goudagouti

DUIVEN
1-Baert Henk; King, blauw donkergekrast

HOENDERS
1-Verbeke Wim; Izegemse koekoek

KRIELEN
1-Lavrijsen Jan; Antwerpse baardkriel, zwart

PARKVOGELS
1-Vandewalle Marc; Goudfazant, geel

WATERVOGELS
1-Engels Bjorn; Kwakereend,Wildkleur

reekskampioenen en verdienstelijk dier:

De jeugd kwekers