Lode Bruneel (Positief) verlaat gemeenteraad. Liliane De Lange (Vooruit) neemt zijn plaats in

Lode Bruneel, voormalig lijsttrekker van Open VLD Zottegem (dat in 2024 als Positief naar de verkiezingen trekt, lees meer via deze link), laat weten dat hij zijn politiek engagement stopzet en dus afscheid neemt van de gemeenteraad. Zijn plek daar wordt ingenomen door Liliane De Lange die onlangs Open VLD heeft verlaten en overstapte naar Vooruit (lees meer via deze link).

Bruneel trad in 2010 toe tot het lokale partijbestuur van Open VLD. In 2016 werd hij voorzitter van de afdeling en in 2018 trok hij lokaal de lijst. Tijdens een woelige verkiezingsnacht greep hij in 2018 nog net naast de burgemeesterssjerp. Met hem verliezen de liberalen hun populairste lid.

Lode Bruneel over zijn afscheid van de politiek: “Deze zomer veranderde ik van job. Die overstap bracht me bij Pareto waar ik als financial consultant gespecialiseerd in nalatenschapsplanning, fiscale optimalisatie en vermogensbeheer aan de slag ben. ’s Avonds ben ik vaak bij klanten thuis om hun persoonlijke situatie te bespreken. Hierdoor heb ik recent al enkele gemeenteraden moeten missen. Onze stad verdient politici die zich ten volle kunnen engageren. Ik heb hier helaas niet meer de tijd voor. Wel blik ik tevreden terug op het traject dat ik heb afgelegd en wens ik de partij en iedereen die het goed voorheeft met onze stad al het beste toe. Wie mijn opvolger ook wordt, zolang hij of zij zich ten volle engageert voor onze stad wens ik hem of haar alle succes toe.”

Liliane De Lange is sinds de gemeenteraadsverkiezingen de eerste opvolger bij de de liberalen en dat is ze tot op de dag van vandaag. Ondanks haar overstap naar Vooruit heeft ze na het vertrek van Lode Bruneel recht op een zitje in de gemeenteraad. Ze heeft al laten weten dat recht uit te zullen oefenen en als onafhankelijke te zullen zetelen. Volgens de wet blijft ze deel uitmaken van de liberale fractie, in de praktijk echter zal Liliane tijdens de gemeenteraden overleg plegen met de Vooruit-fractie.