Meisje slachtoffer van brutaal geweld aan station Geraardsbergen

Geraardsbergen/Ninove. Aan het station van Geraardsbergen werd er op woensdag 25 oktober een meisje in elkaar geslagen. Op beelden die op het internet circuleren, is duidelijk te zien hoe dit meisje – afkomstig uit Ninove – door een ander meisje wordt achtervolgd en verschillende meppen moet incasseren.

In het zog van de agressieveling volgt een groep jongeren, waarvan één het incident filmt. Daar is duidelijk op te zien hoe het in het zwart geklede meisje op het andere meisje vliegt, haar met de haren naar beneden trekt en vervolgens een rake klap uitdeelt. De belaagster sommeert haar te blijven staan, terwijl het slachtoffer zich zo snel mogelijk uit de voeten wil maken en zegt dat ze niets misdaan heeft. Dit antwoord zint het meisje niet, het slachtoffer wordt verder achtervolgd en krijgt nog een stevige klap te verwerken.

Uiteindelijk staat het slachtoffer pal voor haar belaagster en wordt ze omringd door andere jongeren. De belaagster vraagt haar waarom ze bepaalde zaken over haar rondvertelt. ‘Waarom zeg je dat? Waarom lieg je zo?’, vraagt de belaagster. Daarop krijgt het slachtoffer nog een klap in het gezicht, waarop ze andermaal poogt zich uit de voeten te maken. Daarop wordt ze achtervolgd door de belaagster wiens woede nog niet bekoeld was. ‘Ik ga je nog eentje geven’, zegt ze. Geen van de omstaanders kwam tussenbeide of ondernam een poging om het gevecht te stoppen.

Hoe de toestand van het slachtoffer is, is niet meteen duidelijk. Wie het incident heeft gefilmd, is evenmin duidelijk. De beelden circuleren op de sociale media en werden veelvuldig gedeeld. De naam van de belaagster circuleert al eveneens. Het slachtoffer heeft bij de politie van Geraardsbergen/Lierde een klacht neergelegd. Er volgt een onderzoek.

Julien Borremans