delo.61@skynet.be

OCMW Melle opent sociale kruidenier in strijd tegen armoede

Het OCMW van de gemeente Melle gaat van start met een eigen sociale kruidenier. Gezinnen die het financieel moeilijker hebben, kunnen er gratis of tegen sterk verminderde prijzen boodschappen doen.

Met de sociale kruidenier wil de gemeente de strijd aanbinden tegen de armoede in Melle. Het is ook een middel om minder gegoede inwoners kwalitatieve en gevarieerde voeding aan te bieden. Ze kunnen minstens vier keer per maand op afspraak terecht in de winkel.

Het sociale initiatief is volledig afhankelijk van donaties. We werken hiervoor samen met onder andere de Voedselbank, Goods to Give en lokale handelaars. Ook particulieren kunnen hun steentje bijdragen. Wie ongebruikte conserven, droogvoeding of andere goederen in de berging heeft staan, mag ze schenken aan de sociale kruidenier. Let wel, we aanvaarden enkel ongeopende en niet vervallen producten. Wie producten wil schenken, neemt contact op met het OCMW. Dat kan telefonisch op het nummer 09 252 33 27 of via mail naar contact@ocmwmelle.be