©Sophie Richez - Verenigingen Aupeltern Boezjeert

Aupeltèrn boezjeert is al aan zijn derde editie toe

Voor de 3de maal organiseren 7 lokale socio-culturele verenigingen van Appelterre-Eichem hun crea- en ambachtelijke markt op zaterdag 04 november 2023 vanaf 16u00.

Ontstaan na de corona-periode, en de lange stilte van het verenigingsleven die er mee gepaard ging, was het hun bedoeling om samen terug een actief dorpsleven op te bouwen..

De crea- en ambachtelijke markt geeft creatievelingen en hobbyisten de mogelijkheid hun creaties te laten zien en eventueel te verkopen  aan het ruime publiek. De verenigingen hebben geen moeite gespaard en willen er een echt dorpsfeest van maken. Daarom is er ook kinder- en straatanimatie aanwezig, omkaderd door verschillende muzikale groepjes. De kerk staat er centraal in als tentoonstellingsruimte, een vaste stek voor de lokale fotoclub , een aantal standhouders, maar dit jaar ook een ruime tentoonstelling van fotomateriaal en werktuigen rond het thema “Appelterre-Eichem”, het Tabaksdorp, en de glorie van het bruine goud ‘. Het koor Idinga uit Idegem zorgt voor de muzikale noot. Zeker de moeite waard voor een bezoek in een gepast kader van de kerk.

Op beide sfeervol ingerichte dorpspleinen met een 50-tal standhouders, zijn er traditioneel ook verse wafels ter beschikking, en kan iedereen terecht aan een eet – en drankstand.

Als afsluiter is er op het podium nog een muzikaal slotact met de ambiancemakers ‘Helaasheid der Zingen’.