Melle vraagt minister Gilkinet en NMBS-CEO Dutordoir om behoud ochtenduur spitstrein ‘Dampoort-Express’

Het lokaal bestuur van de gemeente Melle vraagt in een brief aan vice-eersteminister en minister van Mobiliteit Georges Gilkinet en NMBS-CEO Sophie Dutordoir om de geplande wijziging van de uurregeling van de spitsuurtrein tussen Sint-Niklaas en Brussel met tussenstop in Melle te herzien. Het vervroegen van de trein met een uur heeft immers een enorme impact op het dagelijkse leven van de honderden Mellenaars die elke dag in de ochtendspits de pendeltrein richting hoofdstad nemen.

Dagelijks stappen honderden Mellenaars en reizigers uit omliggende gemeenten ’s ochtends in het station van Melle op de pendeltrein richting hoofdstad. Vanaf 11 december wordt de trein die de pendelaars ook kennen als de ‘Dampoort-Express’ met een uur vervroegd.

Deze abrupte wijziging heeft dan ook een zware impact op hun dagelijkse leven. Vooral voor pendelaars met jonge kinderen die vervoer naar opvang, school en werk moeten combineren, zal deze trein simpelweg geen haalbare optie meer zijn. En dit in de wetenschap dat deze piekuurtrein voor hen de enige rechtstreekse én snelste verbinding naar Brussel is.

Het lokaal bestuur van Melle vraagt daarom de vice-eersteminister en de CEO van de NMBS om de bestaande uurregeling van de piekuurtrein te behouden en wijst in de brief ook op de forse investeringen die de NMBS geleverd heeft om het station van Melle uitgerekend voor pendelaars extra aantrekkelijk te maken met de modernisering en uitbreiding van de stationsparking en de installatie van een performante fietsenstalling.