Servantes Awards zijn gekend:

Professionals van lokale besturen uit Brugge, Merelbeke en De Panne zijn laureaten

Druk bijgewoonde award ceremonie in Aalst zet lokale ambtenaren in de bloemetjes.

Op donderdagavond 26 oktober werden in Aalst de tweede Servantes Awards uitgereikt in drie categorieën. De prijzen geven een positieve erkenning aan professionals van lokale besturen. De titel voor beste ‘Nieuwkomer’ gaat naar Katharina Glavanar, onthaalmedewerker in Merelbeke.

William De Beuckelaere, projectleider technieken bij Mintus uit Brugge krijgt erkenning voor zijn jarenlange carrière en de award voor beste team gaat dit jaar naar een duo uit De Panne. Team HR en Team Project Club zetten zich daar in om een nieuwe wind door het betstuur te laten waaien. “De professionals van lokale besturen verdienen het om in de bloemetjes gezet te worden”, zegt Dieter De Kerpel van Servantes.

Dieter De Kerpel

“Deze tweede editie van de awards bevestigt de nood aan positieve aandacht op werken bij lokale besturen. De vakkennis en jobprofielen zijn bijzonder divers. Wat de local civil servants allemaal gemeen hebben, is dat zij onze lokale samenleving goed doen draaien”, vertelt Dieter De Kerpel, managing partner Servantes

Eerste plaats in de categorie ‘Nieuwkomer’ gaat naar onthaalmedewerker Kateryna Glavanar uit Merelbeke

Kateryna Glavinar

Kateryna Glavinar kwam in dienst in Merelbeke in 2022. Zij startte in een artikel 60-tewerkstelling die ze combineerde met een job als poetshulp. Zij ging zich verdiepen in de onthaalfunctie en nam deel aan een intern examen waarop ze de jury kon overtuigen van haar talenten. Bij de Oekraïense inwoners staat Kateryna gekend omdat zij bij haar in hun moedertaal uitleg kunnen krijgen over de administratieve processen die zij moeten doorlopen. “Kateryna is een enthousiaste, zorgzame collega die zich snel als een vis in het water voelde om onze klantgerichte visie uit te dragen.”, vertelt diensthoofd Eva Faes.
De jury lauwert het parcours van deze laureaat, maar ook van de gemeente. “Lokale besturen bieden mensen kansen voor opwaartse mobiliteit: dit is een verhaal van kansen krijgen en grijpen. De laureaat heeft zich op heel korte termijn ingewerkt en is een gewaardeerde collega geworden in het lokaal bestuur.”

Ook werden Stijn Cool (polyvalent medewerker en klusjesman bij Welzijnsvereniging Ons Huis in Brugge) prijkt op de tweede plaats. Karolien Alders, financieel directeur van de gemeente Tessenderlo gaat aan de haal met de derde prijs in de categorie ‘Nieuwkomer’.

Award voor loopbaan gaat naar William De Beuckelaere uit Brugge

William De Beuckelaere, projectleider technieken bij de technische dienst van Zorgvereniging Mintus (voorheen OCMW Brugge) krijgt de carrièreprijs.

De tweede prijs voor de carrière gaat naar Ilse Van Thielen, die gedurende jaren diverse functies uitoefende in Hasselt, waaronder maatschappelijk werker, medewerker van de personeelsdienst, projectleider en vertrouwenspersoon.

Chris Vercauteren, diensthoofd onthaal en burgerzaken uit Puurs-Sint-Amands sluit het rijtje van laureaten voor de carrièreprijs af. Vercauteren was in tal van rollen actief in Puurs-Sint-Amands: van medewerker sociale werkplaats over hoofd sociale diensteneconomie tot verantwoordelijke onthaal. Sinds enkele jaren is zij diensthoofd onthaal en burgerzaken.

Twee teams uit De Panne halen eerste prijs Team-award binnen

Aalst – Servantes Awards 2023

Team-HR heeft met een ambitieus veranderingsprogramma een nieuwe wind laten waaien in het lokaal bestuur De Panne.

De tweede prijs voor beste team blijft in West-Vlaanderen. Het nieuwe samengestelde ‘Team Oekraïne’ van het OCMW Brugge

De Buitenschoolse Kinderopvang Pimpernel uit Tremelo sluit het rijtje af

Postuum eerbetoon voor Luc Vande Velde, industrieel ingenieur landmeter bij de Provincie Oost-Vlaanderen

De jury reikt dit jaar ook een uitzonderlijke, postume award uit. Luc Vande Velde heeft zich gedurende zijn 36-jarige loopbaan door bijscholing en toewijding opgewerkt van tijdelijk werkopzichter tot industrieel ingenieur landmeter. Luc kende bij wijze van spreken elke vierkante meter grond van zijn provincie. Elk gemeentebestuur kende “Luc van de provincie”. De verslagenheid was dan ook groot toen Luc dit voorjaar plots overleed.