Twee CV Wet Dream Racing Team wint voor de zesde keer Spa-Francorchamps

Twee Marshalls raakten bij een ongeluk zwaar gewond.

Geraardsbergen. Het 2CV Wet Dream Racing Team uit Geraardsbergen won vorig weekend voor de zesde keer de 24 u voor 2PK-tjes op het circuit van Spa-Francorchamps. De overwinning werd in mineur gevierd, want tijdens de race raakten twee Marshalls zwaar gewond.

Het 2CV Wet Dream Racing Team uit Geraardsbergen nam vorig weekend 21 en 22 oktober voor de elfde keer deel aan de 24 u voor 2PK-tjes op het circuit van Spa-Francorchamps. Het team is dit jaar van de klasse Améliorée naar de hogere Proto klasse overgestapt, wat meer spektakelwaarde oplevert. De piloten waren Van Israel Peter, Smit Hans, Van Wijmeersch Sven, Mertens Conan, Mertens Staf en Branke Rafael.

Het weerbericht voorspelde zondag in de vroege ochtend felle regen. De wagen werd voor een nat wegdek afgesteld. Om zaterdag 17.00 uur werd de start gegeven. De 47, Betty Boop van het Geraardsbergs team liep van in het begin gestaag uit op zijn concurrenten. Na 2 uur volgt een pilotenwissel, de Duitser Rafael Branke verlaat de auto met 1 ronde voorsprong op de concurrenten en onze Geraardsbergse piloot Van Israel Peter stapt in de wagen.

Na 18 uren racen gebeurde er een ongeluk met een C1. De auto lag aan de buitenkant van de Stavelot bocht op zijn dak. Twee Marshalls hielpen de piloot te bevrijden uit zijn hachelijke situatie. Net op dat moment vloog er nog een c1 op dezelfde plaats uit de bocht en belandde op de vorige C1. De wagen nam de twee Marchalls mee in zijn tuimeling. Beiden werden zwaar gewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

De race werd stilgelegd. Na één uur werd beslist om de race stop te zetten. De algemene stand van één ronde voor het ongeluk werd als einduitslag gebruikt. Zo werd het raceteam uit Geraardsbergen tot eindwinnaar uitgeroepen. Gezien de dramatische ontwikkeling was er geen prijsuitreiking of feest. Alle teams verlieten zeer rustig Spa Francorchamps.

Meer info: https://www.facebook.com/2CVWDRTeam/?locale=nl_NL