Moord en moordpoging in Sint-Lievens-Houtem: parket vraagt camerabeelden

Het parket van Oost-Vlaanderen doet een oproep naar camerabeelden die zouden kunnen helpen bij het vinden van de dader van de moord en moordpoging zaterdag in Sint-Lievens-Houtem.

Zaterdagmiddag 28 oktober 2023 werd een advocate dodelijk gewond bij een schietincident aan haar woning/kantoor gelegen aan Eiland in Sint-Lievens-Houtem. Haar zoon raakte ernstig gewond. Zaterdagmiddag omstreeks 13u15 bood een man zich aan bij de woning van de advocate (58 jaar). De advocate werd ter plekke neergeschoten en overleed aan haar verwondingen. Haar 22-jarige zoon die ook in de woning aanwezig was, werd eveneens geraakt door enkele kogels, maar overleefde. Zondagavond werd door de politie al een opsporingsbericht met robotfoto van de verdachte verspreid. Lees hierover meer via deze link, deze link en deze link

Het onderzoek wordt gevoerd door de federale politie Oost-Vlaanderen, onder leiding van de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Het onderzoek loopt volop.

Oproep van het parket van Oost-Vlaanderen: “Personen die camerabeelden zouden hebben van zaterdag tussen 12.00 uur en 14.00 uur uit de omgeving van de plaats van de feiten (bvb dashcam, beveiligingscamera,…), die relevant zouden kunnen zijn voor het onderzoek, mogen dit melden bij de lokale politie of op het gratis nummer 0800/30 300 van de federale politie”