Eendracht Moortsele – Voorwaarts Gijzel Oosterzele draait uit op een ex aequo

En nu winnen van HO Kalken en Tenstar Melle

 
©De Lobelle Danny

1X2. Je kent het pronostiekformulier dat vroeger furore maakte wellicht nog? Een 1 als je dacht dat de thuisploeg zou winnen. Een 2 als het bezoekend team zou winnen. En een X juist. Niet gewonnen. Niet verloren. Eendracht Moortsele – Voorwaarts Gijzenzele draaide uit op een ex aequo. Met het 0 – 0 gelijkspel schieten Eendracht en VGO weinig op in de rangschikking.

Eendracht Moortsele staat na 9 wedstrijden nu 13 de met 8 punten, Voorwaarts Gijzel Oosterzele 12 de met 10 punten. De schrik om te verliezen zat er dik in. Eendracht Moortsele was duidelijk op zijn hoede voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele, dat twee zeges op een rij had neergezet.
In dit seizoen schipperen Eendracht Moortsele en Voorwaarts Gijzel Oosterzele nog te veel tussen goed en matig. De ene match denk je: ‘Dat ziet er veelbelovend uit’. De daaropvolgende ‘Hoe is het mogelijk?”. Hoogtes en laagtes wisselen elkander te frequent af. Bijna één derde van de competitie afgewerkt, VGO: 12 de, Eendracht op plek 13, niet bepaald om vrolijk van te worden. Qua ingesteldheid zit het wel goed, maar er is nog werk aan de winkel. Beide teams boekten twee zeges en dit na negen wedstrijden. Zowel Eendracht en VGO begonnen vrij goed aan de competitie, nadien volgden wedstrijden waar de drie punten binnen bereik waren en toch kon men de overwinning niet over de streep trekken. De trainersstaf van Eendracht Moortsele en Voorwaarts Gijzel Oosterzele willen hun team naar buiten zien komen als ‘a gang’, laat dat nu zijn waar ze in een aantal wedstrijden niet voor stonden. Ze toonden dit seizoen ook goeie dingen, maar doorgaans te weinig gedurende de negentig minuten. Ook de defensies tonen zich nog te kwetsbaar,  Eendracht incasseerde al 24 tegendoelpunten, Voorwaarts 20. Het enige positieve, Eendracht en VGO lieten nu een clean sheet optekenen. Toegegeven, de resultaten (8 en 10 punten) vallen momenteel tegen, maar er zijn nog 21 wedstrijden te gaan. Pluspunt is dan ook weer de goede sfeer bij Eendracht en VGO. Wel tijd om nu echt op te veren. Er is nog geen man overboord. Dat helpt in de perceptie. Stabiliteit. Dat wordt de komende weken het belangrijkste om het puntengewin op te krikken.
Eendracht en VGO azen op derde zege
 
Eendracht Moortsele en Voorwaarts Gijzel Oosterzele staan op speeldag 10 voor belangrijke wedstrijden. Thuis winnen tegen HO Kalken (14 de, 8 punten) is zondag 5 november (aftrap om 14 u 30) de boodschap voor Eendracht Moortsele. Voorwaarts Gijzel Oosterzele gaat op zaterdagavond 4 november (aftrap 19 u) voor zijn derde seizoenzege tegen Tenstar Melle (9 de, 11 punten). Winnen is het advies, niet stressen. Als je wil opklimmen in het klassement, moet je thuis de drie punten pakken. Met de keuze om niet te verliezen komt men niet vooruit. Met één punt schiet men niets op. Men verwacht van Eendracht Moortsele en Voorwaarts Gijzel Oosterzele veel meer. En dat is terecht. Voorwaarts en Eendracht horen niet thuis op de 12 de en 13 de plaats. VGO, lijkt na de 7 op 9, lijkt weliswaar op toerental te komen. Voor FCE Moortsele wordt het zaak om het goede gevoel terug te krijgen en vertrouwen op te doen. In eigen huis is een overwinning voor Eendracht en Voorwaarts haast een must, een zege kan FCE en VGO op het juiste spoor zetten. Op de juiste momenten de juiste dingen doen. Scherp verdedigen wanneer nodig, de bal bijhouden wanneer het moet, geen stomme goals pakken, en de eigen kansen afwerken. Een zege zou  – de trouwe fans van FCE en VGO waren present in Moortsele – hen enorm plezier doen. Er voor gaan, mannen!. Bloed, zweet en tranen. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).