Gentse thrillerauteur stelt boek voor in het Zwalmse Dikkele

Op vrijdagavond 10 november 2023 om 19u30 stelt de Gentse thrillerauteur Herbert De Paepe zijn zevende boek ‘Dodemansvingers’ voor in dorpsherberg De Casino in Dikkele. Die locatie is niet toevallig gekozen, want de plot ( structuur verhaal) speelt zich daar af: “Na vijftien jaar in een Portugese gevangenis duikt het voormalige rockidool Ludo Verstraten op in Dikkele, zijn geboortedorp in de Vlaamse Ardennen. De terugkeer van de verloren zoon zet de besloten dorpsgemeenschap in rep en roer. Maskers vallen af en deksels van beerputten worden gelicht. Als de volgende nacht aan de voet van het Tatragebergte de vader van het Poolse lief van zijn broer wordt vermoord, blijkt dat de schokgolf van Ludo’s comeback niet beperkt blijft tot Dikkele…”

Wie is Herbert De Paepe

Herbert De Paepe is, naast zijn beroep als journalist, actief als auteur van misdaadromans. In 2010 verscheen zijn debuutthriller Mensenvlees, die hij schreef in co-auteurschap met Els Depuydt. Het boek werd in eerste instantie uitgegeven door uitgeverij Houtekiet, vanaf 2013 werd het heruitgegeven door uitgeverij Vrijdag. In 2013 verscheen hun boek Swartwater, in 2015 gevolgd door Tarantula. Samen staan deze drie thrillers bekend als de Swartwater-trilogie.

Na het uitbrengen van de trilogie schreef De Paepe in samenwerking met Depuydt de thrillers Highway 245 (2017) en Het Narrenschip (2019). Voor Ellery Queen Mystery Magazine schreef het duo de korte verhalen Garage 27 (2016) en End of the Line (2018), die vertaald werden door de Amerikaanse auteur Josh Pachter. Na de publicatie van Het Narrenschip beëindigde De Paepe de samenwerking met Els Depuydt. In mei 2021 verscheen zijn kortverhaal The Bunker in Ellery Queen Mystery Magazine. In december 2021 verscheen de roman Icarus bij Beefcake Publishing.