Welke klassen winnen scholenwedstrijd (S)toverij met frieten?

Ontmoeting met auteur Marc de Bel

Bib Oosterzele organiseerde een scholenwedstrijd waaraan alle klassen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar (ook graadklassen) van Oosterzele mochten deelnemen. De opdracht: per klas een nieuwe cover ontwerpen voor het vierde deel van de reeks (S)toverij met frieten, van auteur Marc de Bel. Voor de uitwerking van de cover mochten de klassen naar eigen goeddunken hun creativiteit botvieren. Intussen heeft de jury alle inzendingen gewikt en gewogen. Uit alle inzendingen heeft de jury drie winnende klassen gekozen. Het was voor de jury, samengesteld uit twee vrijwilligers van de bib, schepen van cultuur Orville Cottenie en twee bib-medewerkers, geen eenvoudige opdracht. Er kwamen tal van knappe inzendingen binnen. Spannend, welke klassen winnen de scholenwedstrijd ‘(S)toverij met frieten’?
Op donderdag 9 november om 14 u zijn de winnende klassen uitgenodigd in bib Scheldewindeke. De winnende klas wint een ontmoeting met Marc de Bel en een bezoek aan de frituur met de hele klas. De tweede en derde prijs is eveneens een ontmoeting met de succesvolle jeugdschrijver Marc de Bel. De klassen die niet in de top drie eindigden krijgen troostprijzen, zoals boekenpakketten, sessie in de Fablab,…
De wedstrijd heeft het doel de betrokkenheid van de scholen te verhogen en de zin in lezen te stimuleren. Hoog bezoek in bib Scheldewindeke, auteur Marc de Bel, schreef al meer dan 150 boeken. In 1986 debuteerde hij met ‘Het ei van oom Trotter’. Het werd zo’n succes dat hij besloot om full time auteur te worden. Hij was onderwijzer van 1974 tot 1983. De jeugdboeken van Marc de Bel zijn ‘in’. Hij krijgt lovende recensies. Het leverde hem tal van prijzen en titels op. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).