Stad renoveert buitenschil basisschool De Flapuit in Voorde

De stad startte de renovatie van de volledige buitenschil van basisschool De Flapuit in Voorde: er wordt een nieuwe gevelsteen gemetst en de gevels worden voorzien van 12 cm isolatie. Ook het buitenschrijnwerk wordt volledig vernieuwd: er komen nieuwe isolerende aluminium ramen met isolerende beglazing en op de zuidgevel zonwerende beglazing om oververhitting in de zomer te vermijden. De nieuwe ramen worden voorzien van zelfregelende ventilatie. Tenslotte krijgt ook het dak een nieuwe dakhuid met nieuwe isolatie. In 2021 en 2022 werden ook al de verwarming en de elektriciteitsinstallatie vernieuwd.

De kosten zijn geraamd op 553.225,36 euro. De stad ontvangt via het Agentschap voor infrastructuur in het onderwijs (AGION) een subsidie van 395.049,55 euro.

©Sophie Richez – Joost Arents schepen voor onderwijs, ICT en digitalisering

Lees verder onder foto

Schepen Joost Arents, bevoegd voor patrimonium: “Na de vernieuwing van de verwarming en elektriciteit van basisschool De Flapuit, konden we nu dankzij de subsidies nog verdere structurele vernieuwingen doorvoeren. In een later stadium komen er ook nog zonnepanelen op het dak via een samenwerkingsovereenkomst met Denderstroom. We blijven zo verder inzetten op vernieuwing van ons patrimonium. Dat zorgt voor energiebesparingen en heeft ook een positieve invloed op onze klimaatdoelstellingen.”