Fototentoonstelling bij Landelijke Gilde Godveerdegem

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van deze plaatselijke afdeling wordt door het bestuur van de Landelijke Gilde Godveerdegem komend weekend in het Ontmoetingscentrum aan de Tweekerkenstraat een fototentoonstelling georganiseerd. In 2017 werd al eens met succes een gelijkaardig initiatief genomen nadat de Landelijke Gilde Godveerdegem met Godveerdegem toen tot Oost-Vlaams ‘Dorp in de kijker’ werd verkozen door het nationaal bestuur van Landelijke Gilden.

Dankzij de waardevolle inbreng van enkele verzamelaars en inwoners van Godveerdegem kon een unieke collectie van meer dan 500 foto’s samengesteld worden, die allemaal gedigitaliseerd en van de nodige randinformatie voorzien werden. Aan de hand van deze foto’s in vergroot formaat en onderverdeeld in verschillende thema’s, hangt de tentoonstelling voor het publiek een beeld op van Godveerdegem en zijn inwoners in de voorbije 100 jaar. Daarbij zijn zowel foto’s van verdwenen dorpsgezichten en klasfoto’s uit de vroegere schooltjes in Godveerdegem als portretten van toenmalige veldwachters, pastoors en burgemeesters te zien. Ook het middenstands- en het boerenleven, het café- en het verenigingsleven, belangrijke gebeurtenissen zoals kermissen en processies enz. komen aan bod. Verder wordt het beeldmateriaal van vroeger aangevuld met een aantal foto’s over de werking en de activiteiten van de Landelijke Gilde in de laatste jaren.

Deze fototentoonstelling in het stedelijk OC Godveerdegem is gratis te bezichtigen op zaterdag 18 november van 13 tot 21 uur en op zondag 19 november van 10 tot 18 uur. Ken je mensen die van Godveerdegem afkomstig zijn maar er nu niet meer wonen? Zeg het voort of nodig hen uit om (mee) een bezoekje te brengen.