Geplande werken zullen verkeersellende op Astridlaan nog erger maken

Geraardsbergen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant tussen maandag 27 november en vrijdag 8 december herstellingswerken aan het wegdek op de Astridlaan (N42) in Geraardsbergen. Gezien de verkeersdrukte op de Astridlaan, zal de verkeershinder en -stress enkel nog toenemen. Tracht de Astridlaan tijdens de werken zoveel mogelijk te vermijden.

Ter hoogte van huisnummer 11 tot en met huisnummer 21 wordt over een afstand van 100 meter het asfalt en de fundering hersteld. Enkel het rijvak richting Gent wordt hersteld, zowel de rijbaan als het fietspad. Deze dringende werken worden uitgevoerd voor de veiligheid van alle weggebruikers.

Volgens het AWV starten de herstellingswerken starten op maandag 27 november en duren volgens de huidige planning tot vrijdag 8 december 2023. Volgens het AWV zullen de werken beperkte met zich mee. Gezien de verkeersdrukte op de Astridlaan, zal de verkeershinder en -stress enkel nog toenemen. Tracht de Astridlaan zoveel mogelijk te vermijden tijdens de werken.

Voor de duidelijkheid:
Voetgangers kunnen steeds de werfzone passeren. Fietsers stappen af en passeren de werfzone te voet. Bussen van De Lijn en het gemotoriseerd verkeer rijdt op één rijvak in plaats van twee. De beurtelingse doorgang wordt geregeld via tijdelijke verkeerslichten.

Zonnebloemstraat
Het AWV startte ook onderhoudswerken aan het fietspad op de Zonnebloemstraat (N495). De werken lopen van 20 november tot en met 15 december. Enkel het fietspad richting Geraardsbergen centrum wordt aangepakt. De werfzone start ter hoogte van Zonnebloemstraat huisnummer 26 en loopt tot huisnummer 19. Het huidige fietspad in beton wordt hersteld voor meer rijcomfort.

Voor meer info: https://wegenenverkeer.be/geraardsbergen

Julien Borremans