‘De Kermisvliegers Moortsele’ eert kampioenen

‘Het gevoel één grote familie te zijn’

De Duivenmaatschappij ‘De Kermisvliegers Moortsele’ heeft in feestzaal De Steenput de uitslagen bekend gemaakt van het kampioenschap Jonge Duiven 2023. Met een feestmaal en veel gezelligheid, werd de proclamatie in een feestelijk jasje gestopt.

Het bestuur van ‘De Kermisvliegers’ heeft veel moeite gedaan om er een leuke hartverwarmende dag van te maken voor al wie begaan is met de duivensport. De duivenmaatschappij is gestoeld op vriendschap, loyaliteit, inzet van mensen die beseffen dat het in stand houden van de duivensport ontzettend belangrijk en fundamenteel is en blijft. Het brengt mensen samen, de duivensport zorgt voor gezellige ontspanning, een gezonde competitie. Mooi van het bestuur om de herinneringen aan Fernand levendig te houden met de ereprijs ‘In memoriam Fernand Broeckaert’. Gelukkig zijn er in de fusiegemeente nog tal van duivenliefhebbers. Mooi, op de prijsuitreiking in Feestzaal De Steenput, het bespreken van de prestaties van de duiven, de vriendschap onder de duivenliefhebbers, het gezellig ‘kletsen’, de obligatoire pintjes, het sociaal contact,…Het gevoel één grote familie te zijn. Een leuk tafereel om de duivenliefhebbers samen te zien genieten van het feestje in feestzaal De Steenput. En duidelijk te zien in Feestzaal De Steenput in Balegem, gepassioneerde duivenliefhebbers, de liefde voor hun sport én hun duiven zijn groot. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)

Uitslagen
Op het kampioenschap Jonge Duiven 2023 was spanning troef. Ziehier de uitslagen van het kampioenschap jonge duiven: koper / schenker / prijzen
1. Gert De Swaef – Eddy Den Haese, 10
2. Victor Cieters – Eric Van Hove 8
3. Alex De Zutter – Dave Neirinck  7
4. Guy Evraert – Patrick Meuleneire 6
5. Guy Evraert – De Geeter / Van Malderghem 6
6. Kristof en Erik Delmulle – Rudy Den Haese 5.
7. Andy Van Hecke – Polfliet / De Weert 5
8. Etienne De Ganck – Luc Reynvoet 5
9. Dirk Van Assche – Gunter De Loor 4
10. Eddy De Martelaere – Willy Van Laere 4
11. Eric Van Hove – Victor Cieters 3
12. Dirk Van Assche – Jan Van De Keere 3
OVD Karo Tuypens (Guy Evraert) – Philip De Schamphelaere 3