Brakelse Anouk Vandenhaute (20) schittert als jongste N-VA kandidate voor Oost-Vlaanderen

Anouk staat op de Vlaamse lijst in juni 2024

De Jonge Brakelse Anouk staat zij aan zij met huidige minister en lijsttrekker Matthias Diependaele voor komende verkiezingen voor het Vlaams Parlement. Als 20 jarige is ze de jongste N-VA kandidate die te vinden is op de Oost-Vlaamse lijsten.

Onze gemeente wordt dus vertegenwoordigd op de Vlaamse lijst. Anouk Vandenhaute zal voor gemeente Brakel onze belangen verdedigen. Anouk kijkt al uit naar de campagne: “De voorbije jaren heeft de Vlaamse regering al veel kunnen veranderen. Maar het werk is nog niet af. Daarom is de keuze voor de N-VA de beste garantie op Vlaamse welvaart. Ik ben dan ook tevreden dat ik hieraan kan meewerken vanaf de 12e opvolgers plaats voor het Vlaams Parlement.”

Anouk is met haar 20 lentes jong de jongste N-VA kandidate vanuit Oost-Vlaanderen die te vinden is op de lijsten. Minister Diependaele omschreef haar dan ook op het persmoment als een talent voor de toekomst. Anouk is studente rechten aan de UGent en is daardoor zeer goed op de hoogte over de dossiers die in het Vlaams Parlement besproken worden. Als dochter van een politieagent en zorgkundige weet Anouk ook meer dan ooit waar de gemiddelde Vlaming van wakker ligt. Ze wil zich dan ook inzetten om deze onderwerpen aan te kaarten in Brussel en deze op de parlementaire agenda te krijgen. ‘Het N-VA thema van komende verkiezingen is ‘voor Vlaamse welvaart’, de kernboodschap van deze campagne is er een die mijn nauw aan het hart ligt en ik ga mij komende maanden dan ook hard inzetten om dit uit te dragen’ besluit Anouk.