©De Lobelle Danny

Wie Ankerkerk inwandelde, kwam terecht in feeëriek kerstdorpje

Kerstballenworp blijft publiekstrekker

Het comité ‘Kerstvrienden Oosterzele’ blikt  -ondanks het slechte weer – tevreden terug op de Kerstmarkt 2023. ‘Zaterdag was er minder volk, zondag was het druk. De meeste standhouders waren tevreden met de verkoop en gaven aan volgend jaar terug deel te nemen. We noteerden voor de goochel-act, de gratis kindergrime en de kerstballenworp een mooie opkomst’, evalueert Gerda De Cock de editie 2023.
 
Wie op zaterdag 9 en zondag 10 december de kerstmarkt in de Ankerkerk inwandelde, kwam terecht in een gezellige kerstsfeer. Goed voor veel kraampjes, lekker eten en drinken, kerstsfeer én kerstmarktfanaten. De Ankerkerk in Oosterzele werd het decor voor een tweedaagse kerstmarkt. Wie van de magische kerstsfeer houdt was in de Ankerkerk op de juiste plek. Het comité ‘Kerstvrienden Oosterzele’ en de bijna 60 standhouders hebben zich afgesloofd om van de editie 2023 iets heel bijzonders te maken.
 
Een paar decennia geleden moesten de liefhebbers van kerstmarkten nog naar grote steden of naar Aken, Keulen,…Maar waarom naar de steden of naar het buitenland trekken, als je het in eigen Oosterzele kunt vinden. Velen vroegen het zich ook af en trokken door – regen en wind – toch goedgemutst naar Ankerkerk Oosterzele. Er waren veel vaardige handen nodig om de organisatie stevig op poten te krijgen. De Ankerkerk werd omgetoverd in een feeëriek kerstdorpje. ‘De zondag blijft de topdag. We kregen lof voor de organisatie, de lovende reacties zijn een stimulans om de kerstmarkt verder te zetten’, klinkt het vastberaden in het comité ‘Kerstvrienden Oosterzele’. Er waren ook mooie acties op de kerstmarkt, N-VA Oosterzele is heel blij met het succes van de actie ‘Een fiets voor elk kind’, in samenwerking met Fietsersbond, netwerk kans -armoede en Warmste Week. Er werden ook hyacinten en handschoentjes verkocht, je ook een ‘kiss for live’ krijgen onder de maretak. Allemaal ten voordele van kansarme jongeren.
 
Het werd heerlijk snuisteren op de kerstmarkt, waar je volop kon genieten van de kerstballenworp, veel kerstsfeer, discobar, heerlijke muziek van ‘t Klieksken (wegens megagoed terug op kerstmarkt 2023). Ze slaagden erin de bezoekers in de kerstsfeer te brengen. En ook de innerlijke mens kwam ruimschoots aan zijn trekken met de eet- en drankstanden. En of de kinderen zich amuseerden, ze genoten van de gratis goochel-act en de gratis grime, ze vonden het ‘wree’ wijs. Ze konden ook terecht in het viskraam, kindermolen, gratis springkasteel. Met houtdraaiwerk en kantklossen kwamen oude ambachten weer even tot leven. En uiteraard tekende ook de Kerstman present. Kleurrijke standen, kerstversieringen, kerstbomen, kerstlampjes,…al dat moois maakte van de Ankerkerk een sfeervolle plek. De kerstmarkt, de ideale plek om allerlei geschenkideetjes te vinden. De innerlijke mens kwam ruimschoots aan zijn trekken met drank en spijs. Wat een Bourgondiërs zijn we toch.  Op de gratis kerstballenworp op zaterdag en zondag waren talrijke prijzen te winnen geschonken door lokale handelaars. Waarvoor veel dank. Mooie taferelen, het grabbelen naar de prijzen. Ook op de editie 2023 van de tweedaagse kerstmarkt kon je dicht bij huis proeven van de kerstmarktsfeer. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).