Tweede actie – Iedereen eet mee loopt tot en met 10 januari 2024

Het 2de levensjaar van Vzw Iedereen eet mee loopt ten einde en wat voor een geweldig jaar was het weer. Als we even terug blikken zien we heel veel leuke momenten vertelt de  Inge Machtelings – secretaris van VZW iedereen eet mee.

De Brakelse Caroline Machtelings is de voorzitter.

vzw Iedereen eet mee is een organisatie die zich inzet voor gezinnen in armoede.

Inge Machtelings: “We voorzien voor deze gezinnen gratis pakketten met voeding. Ben je bakker, slager, traiteur of andere handelaar die soms voedseloverschotten heeft? En wil je die graag aan een goed doel schenken? Wil je ons op een andere manier sponsoren of een handje helpen? Contacteer ons en samen met jou zorgen we voor gevulde bordjes bij gezinnen die extra steun kunnen gebruiken.”

Heel veel steun

Inge Machtelings :“Heel veel steun van zeer veel enthousiaste mensen kwam onze richting uit. Merci allemaal. Elke week mogen wij gezinnen bijstaan en een mooi voedselpakket geven. We groeide ook van 30 personen naar +-60 personen waar wij een helpende hand kunnen zijn. Tijdens onze sponsoractie snoepte iedereen er op los en werd onze kas goed gespijsd. We konden de kids een leuk paaspakket en sint pakket geven. Ook een mooi schoolpakket werd samen gesteld uit giften en aangevuld met noodzakelijke onderdelen op niveau van elk kind.

Wij zijn zo dankbaar voor dit 2de levensjaar! Maar zonder onze sponsors en leveranciers zou dit natuurlijk niet lukken daarom willen we graag iedereen bedanken die ons een warm hart toebracht. In het bijzonder Allgro, Gezondheidspraktijk Zottegem, Garda Group, Bogaert-DeSmet, bakkerij Koen en Nathalie, …”

Actie tot en met 10 januari 2024

Inge Machtelings: “Om dit mooie jaar af te sluiten, is de 2de kerstboomactie reeds van start gegaan en die loopt  tot en met 10 januari. Een leuke actie waar iedereen die wil, een pakketje met voedingswaren (liefst nog 6maand goed) kan afgeven in 1 van de inzamelpunten of aan 1 van onze vrijwilligers. Vorig jaar haalde wij 52 pakketjes op. Ook aan deze actie hebben wij steun van Wolters Kluwer Belgium die in elk van hun finalen in België een inzamelpunt hebben gemaakt voor hun medewerkers.”

Inzamelpunten zijn :Aveve Lapage Marc aan de Wassenhovestraat 26 in Zottegem en Flower Power aan de Hoogstraat 13 in Brakel.

Meegeven aan de kinderen

Inge Machtelings:” Ik vul samen met mijn kids een doos in de winkel om hun ook bewust te maken. Ik vind het belangrijk dat ze dit ook meekrijgen.”

Laten we duimen voor een mooie geslaagde actie!