Albert Heijn komt in de plaats van Carrefour in Denderland shoppingcenter

Geraardsbergen. Carrefour market Geraardsbergen sluit eind december na 37 jaar in Denderland Shoppingcenter aan de Zonnebloemstraat definitief de deuren. Albert Heijn neemt de fakkel over en er een supermarkt onderbrengen. Begin januari starten de werken. In de loop van de maand februari hoopt de Nederlandse supermarktketen de deuren te openen.

Na 37 jaar sluit Carrefour market Geraardsbergen in Denderland Shoppingcenter de deuren. Klanten worden doorgestuurd naar het filiaal in de Oudenaardsestraat in het centrum van Geraardsbergen. Voor de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn vormt dit een opportuniteit om er een supermarkt in onder te brengen. De Nederlandse supermarktketen was al een tijdje op zoek naar een geschikte locatie in Geraardsbergen. Het nieuws werd ons uit verschillende bronnen bevestigd.

Denderland Shoppingcenter vormde in de jaren tachtig van de vorige eeuw een wervelend succes. Het was een vernieuwend winkelconcept met restaurant. Winkels en shoppers vonden gretig de weg naar de bovenkant van de Zonnebloemstraat. In de jaren negentig ebde het succes al snel weg. Al te vaak kwamen er winkelpanden leeg te staan. Het shoppingcenter veranderde regelmatig van eigenaar.

De verbouwingswerken in 2008 brachten weinig soelaas. In 2018 nam een vastgoedfirma uit het Gentse de site over. Het gebouw werd wat opgekalfaterd en kreeg een frisser uitzicht. Er zijn plannen om het gebouw te slopen en een nieuw pand te bouwen met zeven winkels en appartementen. Maar voorlopig is daar weinig sprake van. De plannen hebben Albert Heijn er alvast niet van weerhouden om er een filiaal in onder te brengen.

Julien Borremans