Koffie Hoorens en Pralifino: cadeautip voor Kerst of Nieuw én voor het goede doel

Het is inmiddels al vier jaar geleden dat Panamarenko op 14 december 2019 stierf. Op 5 februari 2020 zou hij 80 jaar worden en ter gelegenheid van deze verjaardag werd toen als eerbetoon aan deze fantastische kunstenaar bij Campo & Campo in Antwerpen een tentoonstelling van een selectie van zijn werken georganiseerd (stopgezet wegens corona). Daarmee ging ook de publicatie gepaard van het boek ‘Around the world in 80 years’, een naslagwerk van 96 bladzijden met uitleg over Panamarenko’s werken, tientallen foto’s en tekeningen alsook een mooie brief van negen blz. die door de kunstenaar-op-rust zelf geschreven werd. Kortom: ‘Around the world in 80 years’ is een must have voor iedere Panamarenko-fan en kunstliefhebber.

In deze kerst- en eindejaarsperiode en ook nog in de komende maand januari schenkt Eveline Hoorens, echtgenote van Panamarenko en zaakvoerder van de gelijknamige ambachtelijke koffiebranderij Koffie Hoorens in Sint-Maria-Oudenhove, het bedrag van elk exemplaar van ‘Around the world in 80 years’ dat verkocht wordt, integraal aan het ‘Stappen naar een droom’-project waarmee Astrid Campens uit Zottegem zo’n 130.000 euro wil inzamelen voor de aankoop van een staprobot die dan in het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent zou kunnen gebruikt worden om haar dochter Ella en andere patiëntjes die verlamd zijn aan de onderste ledematen ingevolge een ongeval of ziekte (tumor), de kans te geven om weer te leren stappen.

Het Panamarenco Tribute-boek ‘Around the world in 80 years’ kost 25 euro maar is ook tezamen met 250 g Pralifino-pralines en 250 g Hoorens-koffie voor de prijs van 49 euro in een mooi geschenkpakket verkrijgbaar in de Pralifino-winkel aan de Stationsstraat 24 in Zottegem-centrum, bij Koffie Hoorens aan het Sint-Hubertusplein in Sint-Maria-Oudenhove of kan besteld worden via www.koffiehoorenswebshop.be.