©De Lobelle Danny

Oosterzele koopt VRV – site en gebouw naast gemeentehuis

Projecten starten in 2024

De gemeenteraad van 12 december stelde de aanpassing van het meerjarenplan vast. In het meerjarenplan maakte de gemeente plaats voor twee belangrijke projecten voor de toekomst: de verdere uitbouw van de VRV-site en de aankoop van het pand naast het huidige gemeentehuis.

De gemeenteraad van 12 december stelde de aanpassing van het meerjarenplan vast. Een meerjarenplan is een strategisch document dat de planning van het beleid en de financiën van een gemeente omvat. Het plan moet minstens een keer per jaar aangepast worden om budget voor het volgende boekjaar vast te stellen. Oosterzele past het meerjarenplan aan in functie van verschillende projecten die in 2024 starten. De belangrijkste toevoegingen aan het plan zijn de VRV-site en de aankoop van het bankkantoor naast het huidige gemeentehuis.

VRV-site

 De aankoop van de VRV-site zal in 2024 afgerond zijn. Oosterzele koopt in 2024 de VRV-site aan de Van Thorenburghlaan. “Het gemeentebestuur investeert in de site van ruim zes hectare om een vernieuwd vrijetijdsbeleid uit te rollen voor verenigingen en inwoners.”, zegt schepen Pieterjan Keymeulen trots. De site biedt verschillende mogelijkheden: sportterreinen en -infrastructuur, skatepark, hondenlosloopweide, kinderopvang, speelweides, jeugdlokalen, … De gemeente werkt een masterplan vrije tijd uit om na inspraak met alle belanghebbende partijen te starten met de uitvoering ervan. Ook inwoners krijgen de kans om hieraan te participeren.

Aankoop gebouw tijdelijke huisvesting medewerkers

Gemeente Oosterzele is binnenkort eigenaar van het voormalig bankkantoor naast het gemeentehuis. Het gebouw biedt verschillende kansen bij de realisatie van een nieuw administratief centrum. Ten eerste kan de gemeentelijke werking op dezelfde site blijven doorgaan tijdens werken aan het huidige gemeentehuis door de dienstverlening tijdelijk aan te bieden in het gebouw. Daarnaast kan het perceel geïntegreerd worden in de uiteindelijke ontwikkeling van de site.  Het meerjarenplan trekt ook middelen uit voor het optimaliseren van het personeelsbestand, het machinepark duurzaam en energiezuinig te maken en de omvorming van de Poststraat tot fietsstraat als onderdeel van de fietssnelweg F417.

De gemeente verhoogt daarnaast ook de middelen voor De Kluize. Dat is nodig om concurrentieel te blijven en een kwalitatieve programmering te blijven aanbieden.  Schepen van Financiën Pieterjan Keymeulen: “Deze beslissingen weerspiegelen de voortdurende inzet van de gemeente om aan de behoeften van onze inwoners te voldoen. Het meerjarenplan aanpassen zorgt ervoor dat we zeker voldoende budget hebben om de projecten die we belangrijk vinden, effectief uit te voeren. Door de aanpassingen in het meerjarenplan zetten we de doelstellingen en visie op de toekomst van onze gemeente in de verf.” (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)