Zorgband-voorzitter Egbert Lachaert met Schepenen Kristof Agache en Kathleen Ghystelinck en burgemeester Lieve Van Lancker van De Pinte

De Pinte treed toe tot Zorgband Leie en Schelde

Lochristi en Wachtebeke treden volgend jaar ook toe tot Zorgband Leie en Schelde

De Pinte en later ook Lochristi en Wachtebeke treden toe tot Zorgband Leie en Schelde “Voor een  kwalitatievere en betaalbare ouderenzorg

Het zorglandschap evolueert snel en staat de komende jaren voor heel wat uitdagingen. Om openbare ouderenzorg in de toekomst kwalitatief en betaalbaar te houden heeft het lokaal bestuur De Pinte besloten om vanaf 1 januari 2024 de exploitatie van de ouderenzorgdiensten van het OCMW over te dragen aan de Zorgband Leie en Schelde.

Volgende dienstverlening wordt vanaf 01 januari 2024 aangeboden via de Zorgband:

  • de uitbating van het woonzorgcentrum Scheldevelde
  • serviceflats Herfstdroom
  • de poetsdienst
  • het sociaal restaurant
  • de minder mobielen centrale

“Met de toetreding van De Pinte worden wij nog slagkrachtiger als groep op de ouderenzorgmarkt” aldus Egbert Lachaert, voorzitter Zorgband Leie en Schelde.

“De voorbije drie jaar hebben wij in onze organisatie al heel wat innovatieve projecten kunnen opstarten, en met één van deze projecten zijn wij uitgeroepen tot beste woonzorgcentrum van 2022” aldus een fiere Githa Praet, Algemeen Directeur bij de Zorgband Leie en Schelde.

Ook de lokale besturen Lochristi en Wachtebeke zijn gewonnen voor het idee van een publiek zorgbedrijf.  Hun ouderenzorgdiensten worden vanaf 01 januari 2025 overgedragen aan de Zorgband Leie en Schelde. Zo groeit Zorgband Leie en Schelde verder uit tot een professionele zorgorganisatie met een breed pallet aan ouderenzorgdiensten.

De publieke zorg blijft in de brede regio gegarandeerd, zonder dat het financieel onhoudbaar wordt voor de lokale besturen.  Ook kunnen de vele klanten, bewoners en patiënten blijvend rekenen op kwalitatieve, nabije en betaalbare zorg.

Zorgband Leie en Schelde baat tot op vandaag vijf woonzorgcentra, verschillende lokale dienstencentra, dagverzorgingscentra, assistentiewoningen, aanleunflats; een revalidatieziekenhuis en ambulante revalidatie uit in de rand van Gent. De organisatie heeft ook heel wat thuiszorgdiensten die actief zijn bij kwetsbare doelgroepen in Laarne, Destelbergen, Merelbeke en Nazareth. Voorheen werden deze diensten door OCMW-besturen en de Provincie Oost Vlaanderen uitgebaat.