archief 2023

Finalisten Route 42 Poëzieweek komen uit Herzele, Geraardsbergen en Oosterzele

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden

Route 42, lees meer via deze link, is een cultureel samenwerkingsverband tussen Geraardsbergen, Herzele, Lierde, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem.

Tijdens Poëzieweek 2024 bouwen we samen grote en kleine huizen in gedichten. ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen. Het kan ook de troost van een warme thuis bieden op moeilijke momenten van afscheid, rouw en verdriet. Samen schuilen we onder het dak van de poëzie.

Poëziehapping 2023 Herzele

Gedichtenwedstrijd Route42

De zes laureaten van de gedichtenwedstrijd zijn bekend. Uit alle inzendingen selecteerden juryleden Maya Wuytack, Huguette Damiaens en Marleen De Smet met veel zorg en toewijding deze zes gedichten:

klik op je voorkeur en stem

Stem voor jouw favoriete gedicht, zo maakt jouw favoriete dichter nog kans op de publieksprijs. Stemmen kan tot het laatste moment. We sluiten af op woensdag 31 januari, vlak voor we de winnaar bekendmaken op de poëziehappening in het Arjaantheater.

https://route42.be/gedichtenwedstrijd-route-42-thema-thuis
De winnaar van de juryprijs wordt een jaar lang Route 42-dichter en wint bovendien een poëtisch huiskamerconcert door Maya Wuytack.
Op woensdag 31 januari maken we de winnaars bekend tijdens een poëziehappening in het Arjaantheater in Geraardsbergen.

Edward van de Vendel

Edward van de Vendel werd geboren in Leerdam, op 1 augustus 1964. Hij schrijft romans voor kinderen en jongeren, poëzie, non-fictie en prentenboeken, die voor het grootste gedeelte gepubliceerd worden bij uitgeverij Querido. Hij kreeg voor zijn oeuvre de Anna Blaman Prijs 2019 (driejaarlijkse literatuurprijs van de stad Rotterdam) en zijn boeken werden bekroond met de Gouden Zoen/Lijst (beste boek voor jongeren, 4x), Zilveren Griffel (14x), Woutertje Pieterse Prijs (2x), en hij werd vijf keer genomineerd voor de internationale Astrid Lindgren Memorial Award.