Zwembad Bevegemse Vijvers: nog vier dagen open, daarna elf weken dicht voor werken

Na een driedaagse sluiting – op zondag 24, maandag 25 en dinsdag 26 december – ter gelegenheid van Kerstmis, kan men tijdens de eerste week van deze kerstvakantie nog vier dagen in de Bevegemse Vijvers terecht voor een frisse duik. Daarna blijft het zwembad rond de jaarwisseling nogmaals drie dagen gesloten – op zondag 31 december alsook op maandag 1 en dinsdag 2 januari – en daarbij aansluitend gaan de deuren van het zwembad voor bijna elf weken dicht omwille van (onderhouds)werken die van woensdag 3 januari tot vrijdag 15 maart op het programma staan.

Op de nog resterende openingsdagen zijn voor het publiekszwemmen ter gelegenheid van de kerstvakantie volgende uitgebreider openingsuren van toepassing:

  • op woensdag 27 december van 7u30 tot 8u45 ’n van 12 tot 17 uur
  • op donderdag 28 december van 7u30 tot 12 uur en van 13 tot 21 uur
  • op vrijdag 29 december van 7u30 tot 8u45, van 12 tot 17 uur en van 19 tot 21u30
  • op zaterdag 30 december van 13 tot 17 uur

ONDERHOUDSWERKEN EN ENERGIEBESPARENDE MAATREGELEN

In maart werd bekendgemaakt dat met Energy Services Company Equans een 15-jarig zgn. energieprestatiecontract werd afgesloten. Over welke investering hiermee gepaard gaat, wordt niet gecommuniceerd maar dit contract zou voor het sportcomplex Bevegemse Vijvers een besparing van 6 % op elektriciteit, 24 % op aardgas en 14 % op water moeten mogelijk maken. Daarnaast levert deze ingreep over de ganse duurtijd van het contract ook een totale CO2-besparing van 1.485 ton op, wat overeenkomt met de hoeveelheid CO2 die door 124 hectaren bos omgezet wordt.

Om dit te kunnen realiseren, zijn weliswaar aanpassingen aan de technische installaties en voorzieningen noodzakelijk. Zo zal het sportcomplex onder meer een nieuwe filterinstallatie en een omgekeerde osmose-installatie voor waterzuivering krijgen alsook een turbiditeitsmeter en een nieuwe zoutelektrolyse, extra zonnepanelen (in totaal 800 m²), elektrische warmtepompen, een nieuwe ketel en ledverlichting. Voor de uitvoering van deze werken zal het zwembad dus van 3 januari tot midden maart 2024 gesloten blijven.

Voor alle duidelijkheid: de sport- en jeugddienst blijft tijdens de werken toegankelijk alsook de grote sporthal, de feestzaal en de tafeltenniszaal. Jaarabonnementen voor het zwembad zullen verlengd worden met de duur van de sluitingsperiode.